Život nam se svima dešava 24 časa dnevno, uglavnom nepredviđeno, tako da vas niko neće kriviti što ste na prvo mesto stavili prijatelje, partnera, roditelje, decu, posao, odmor ili zapravo bilo šta pre vašeg redovnog beauty režima.

Međutim, ukoliko još uvek niste doveli u formu svoju anti-age rutinu, a zagazili ste u tridesete, vreme je da nađete način da to promenite.

Iz prostog razloga: kasnije sve postaje samo teže.

Sve što vam treba jeste jedan insajderski uvod za najbolje i po mogućnosti najbrže rezultate.

I to ćete upravo saznati:

1. Konstantna dnevna i noćna nega

Ne samo da će ozbiljna posvećenost nezi smanjiti znake umora nakon radne nedelje, već će i poboljšati samo stanje kože.  Uložite u posvećenost i kvalitetnu kremu i to će vam se isplatiti, a rezultate ćete videti već nakon dve nedelje do mesec dana, ukoliko ih koristite redovno naravno. 

2. Kvalitetna, moćna, noćna krema

"Izgledaš nešto umorno danas", jedna je od onih stvari koje niko ne želi da čuje. (Takođe je i nepristojno ovo konstatovati, ali to je druga tema). Studije su pokazale da korišćenje dnevne kreme u kombinaciji sa onom za područje nege oko očiju, znatno vidljivije smanjuje bore no što je to slučaj ukoliko koristite samo klasičnu kremu za lice. Potražite formulu koja poseduje rashlađujući efekat, to će pomoći da se smanju otečenost, dok vitamin K kao sastojak (dakle, obratite pažnju na sastojke) smanjuje tamne podočnjake.

3. Formula koja je bogata aktivnim anti-age sastojcima

Obratite pažnju na sastojke, to je mnogo važnije od imena brenda, mirisa ili bilo čega drugog. Tražite one koji sadrže peptide - proteine koji povećavaju otpornost kože, ali pomažu i pri revitalizaciji, kao i niacinamide, vitamine koji povećavaju zategnutost i vidljivo smanjuju proporcije bora. Kada je u pitanju noćna krema, pored ovih sastojaka bilo bi dobro da njena formula sadrži i hijaluronsku kiselinu koja kožu hrani sa ozbiljnom dozom hidracije.

4. Antioksidanti koji se dopunjuju

Nakon kreme za sunčanje, vaš najbolji prijatelj protiv znakova starenja jesu antioksidatni, koji se bore protiv slobodnih radikala i uzrokuju akne, bore, pa čak i tamne mrlje. Međutim, ovaj važan sastpjak poseduje i još jednu benefit: Neki od njih rade sinergički, tako što pospešuju efikasnost ostalih sastojaka, poput vitamina C i E, voćnih kielina, pa čak i ekstrakta zelenog čaja. Što antioksidante čini nezamenjivim sastojkom u borbi protiv starenja kože.

5. Hidratacija, hidratacija, hidratacija

Kada vam je koža suva, linije i sitne bore znatno su vidljivije. Tako da je česta hidratacija ključ dobre nege. Koža naravno treba i da diše, ali pobrinite se zato da ukoliko redovno koristite dnevnu kremu, to naravno radite na sveže očišćenom licu, a da foemula sadrži navedene sastojke, tako neće biti neophodno da noćnu kremu koristite baš svako veče ili prosto napravite pauzu vikednom kada ćete vašem licu podariti malo luksuzniji tretman, u vidu neke hranjljive maske.

6. Nega vrata i dekoltea

Možete imati kožu lica poput bebe, ali to neće imati mnogo poente ukoliko su vaš vrat i dekolte izborani. Što je nažalost, uglavnom slučaj s obzirom da je ta regija takođe izložena suncu koliko i lice, ali za razliku od lica, ne dobija isti tretman nege. Pored izloženosti ove regije suncu, njena slabost je i ta što je koža u ovom predelu izuzetno tanka. Razmislite o tome i uzmite ovo u obzir, kasnije će vam biti žao. Ili makar, ukoliko ne želite toliko da investirate u ovaj deo kože (ko još može priuštiti sebi danas sve te različite kreme i losione za razlilčite delove dela?) onda tokom apliciranja kreme na lice, samo istu tu kremu stavite na vrat i dekolte.

Priredila: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/