Trenutno smo svedoci da se sve više trendova vezanih za modu i lepotu vraća iz devedesetih godina i da je ve'ina njih prigrljena oberučke, ali mi smatramo da je neke stvari definitivno bolje da ostaviti u prošlosti.

Koliko god da ste nostalgični, ali i da pomno pratite šta je trenutno moderno i da ste okoreli milenijalac, ipak nemojte dozvoliti da se devedesete u potpunosti vrate.

Razlog: ko još želi tanke obrve, sedefastu senku i leptiriće u kosi?!

Uokvirene usne

Olovka za usne svakako je veoma važna altaka za sve iskrene ljubitelje dobrog i temeljnog šminkanja.

Ona daje definisan i lep oblik usnama koje se zatim ispunjavaju karminom. Kozmetička industrija se trudi da na tržište izbaci savršene kombinacije nijansi karmina i olovke, kako se ne bi videla razlika, ali to nije bio slučaj devedesetih godina. Tada je u modi bilo, setite se samo nekih od domaćih muzičkih spotova, da olovka za usne bude u potpuno drugoj i tamnijoj nijansi od karmina. Dobijao se nekakav smešan i klovnovski izgled, za koji se nadamo da se neće opet vratiti.

Pretanke obrve

U poslednje vreme trend gustih pa i istetoviranih obrva sve je prisutniji. Na ceni su pune i tamne obrve koje naglašavaju crte lica, pa ih sada većina dama iscrtava i popunjava specijanim olovkama za obrve.

Nasuprot tome, devedesetih su na ceni bile tanke, pretanke, skoro pa nepostojeće obrve u naglašenom luku. Verovatno se idealne obrve nalaze u sredini, između preterano gustih i preterano tankih.

Bebi šiške

I dok su trenutno u modi savršene i upeglane frizure, gde je, bez obzira na oblik, svaka dlaka na svom mestu, tokom devedesetih vladala je neobična pojava. Umesto da se takozvana bebeća kosa, iliti kosa koja je tek krenula da izrasta, sakriva, ona se namerno forsirala. Prilično neuredno izgleda da imate sređenu frizuru i neki nedefinisani deo podmlađene kose, te se shodno tome ipak nemojte vraćati u prošlost.

Srebro i sjaj

Sada kada smo se već navikli na korišćenje suptilnih senki za oči i mat ruževa za usne, teško je prisetiti se potpuno opozitnog trenda devedesetih. Tada je svetlo srebrno-bela sedefasta senka za oči, u kombinaciji sa slojevima providnog sjaja na usnama, bila dobitna kombinacija.

I to je skoro uvek išlo ovako u paru, a danas je nezamislivo da se neko usudi da i jedan od ova dva nekadašnja trenda ponese na svom licu.

Čupava frizura

Ne znamo šta je nagnalo mlade dame da devedesetih godina nose skupljenu kosu iz koje štrče šiljci od pramenova kose, ali taj trend zaista je bio aktuelan. Ovakva frizura deluje poput zakasnelog odlaska kod frizera pred malu maturu, pa preporučujemo da ostane zaboravljena, i ne postane još jedan trend iz tog perioda koji će se „povampiriti“.

Leptirići u kosi

Ne postoji logično objašnjenje zašto su detinjaste šnalice za kosu u obliku leptirića bile toliko prisutne devedesetih. Međutim, ćinjenica je da zaista jesu bile  izuzetno zastupljene, do te mere da se vodilo računa o odabiru boje leptirića kako bi se uklopili sa ostatkom garderobe. S obzirom da su takve šnalice odletele u prošlost, bilo bi lepo da se odande više ne vrate.

Izvor: Citymagazine.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/