Masaža lica jedan je od najboljih i najdelotvornijih anti-age rešenja za vašu kožu. Iako vlada mit da bi podizanje i spuštanje vaše kože omekšalo vaše lice i napravilo udubljenja te fleke i rupice, odmah u startu da znate da je to neistina.

Koža je elastična i masaža lica može da osveži tonus kože, uspori starenje i odloži pojavu novih ili prvih bora.  

U potrazi za najboljim face-lifting masažama koje možete kod kuće da praktikujete svaki dan, pronašli smo ovaj tutorijal britanske skin i beauty blogerke Abigail James koji važi za vrlo popularan na njenom Youtube kanalu, a prema komentarima i za izuzetno delotvoran i odličan.

Abigal ovu rutinu ponavlja već nekoliko godina, a naučila ju je gledajući profesionalne dermatologe i eksperte kože koji smatraju da svakodnevno (ručno) masiranje lica može da pomogne u borbi sa "opuštenim "obrazima i borama.

Imajte na umu da svako masiranje, štipkanje lica morate da radite pažljivo. Potrebno je kožu podizati prstima i dlanovima, nikako je spuštati na dole. Takođe, lifting lica možete raditi tri puta nedeljno, na primer.

Šta da koristite za masažu?

Abigail savetuje da to bude neko biljno ulje, bilo da pričamo o kokosovom ili nekom drugom, ali veliki broj blogera smatra da će i krema od shea buttera poslužiti.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/