Kada su na snazi visoke temperature, sunce i visoka vlažnost, jasno je da se već nalazimo u najtoplijem godišnjem dobu, koji pored laganijeg oblačenje, podrazumeve i adekvatnu negu kože i kose.

Zato smo pitali beauty urednicu Branislavu Kostić, bez kojih to proizvoda ne smemo da zamislimo letnju negu:

Krema za zaštitu kože od sunca

Više nije u pitanju stvar estetike, nego zdravlja. Prestanite da se opsedate preplanulim tenom, jer je svako tamnjenje kože ustvari njeno oštećenje. To je mehanizam tela kojim ono reaguje na agresiju izazvanu izloženošću UV zracima. Prestanite da se pozivate da babe koje su ceo život provele bez krema za zaštitu.

Svojim aktivnošću na planeti, uništili smo ozonski omotač i nemamo zaštitu koju su one imale. Indeksi zračenja su ogromni. U Australiji postoji zakon koji kažnjava roditelje za nemar i zapostavljanje ako im dete izgori na suncu. Mislite o tome.  

Maske za hidrataciju

Odmor je jedini period u godini kada se izgovor "nisam stigla" ne važi. Svaka osoba tada ima vremena da drži masku na licu/vratu/dekolteu/šakama/stopalima. Najbolje je da to bude maska za hidrataciju, jer pored raznih individualnih potreba kože, ova je univerzalna. Pogotovo u letnjim mesecima gde topli vazduh zaista isušuje kožu.

Ulje za telo u gelu

Glatka i sjajna koža je uvek poželjna, pogotovo leti gde je veći deo kože otkriven. U večernjim časovima većina žena poseže za uljem, ali je svesna da će finalni efekat biti propraćen neprijatnim kliskim osećajem. Gel forma ovog proizvoda malo je suvlja i omogućava urednije nanošenje. Rezultat je potpuno isti. 

Sprej za kosu sa uv zaštitom

Kosa gori na suncu podjednako kao i koža, suši se i puca. Ovog problema pogotovo su svesne žene sa farbanom kosom koje već znaju da će sa odmora pre otići kod frizera nego kod rođene majke. Važno je kosu oprati čistom vodom posle izlaska iz mora ili bazena i naprskati je proizvodom koji ima UV zaštitu i ne sadrži alkohol.    

Koralni ruž za usne

Ovo je segment u kom se treba pozvati na bake i koristiti karmin i na obrazima. Nema potrebe za dodatnim troškom tj krem rumenilom. Dovoljno je natapkati isti proizvod na usne i obraze i tako “povezati” ceo make up look. Ako je karmin suv tj mat, za aplikaciju na obrazima treba uraditi sledeće: na nadlanicu naneti malo ruža i hidrantne kreme, pomešati dve teksture domalim prstom i potom naneti na lice.

A ako bi leti morala da se bira jedna boja, to bi bila ona na prelazu između narandžaste i pink - koralna. Ona je “otvorena” i vesela, a kada se stavlja bilo bi dobro da na licu nema drugih boja tj da ostatak šminke bude dosta neutralan. Čak i sama reč “koral” podseća na tropske predele!

Priredila: Marija Mićanović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/