Letnja nega lica i tela zahteva specifičniji pristup baziran na dodatnom hranjenju i hidriranju kože...

Izbor adekvatnih beauty proizvoda tokom leta može biti pravi izazov za sve nas, stoga smo pitali vrhunske dermatologe, šminkere i profesionlace u domenu lepote - koje preparate preporučuju tokom vrelih dana i koje oni sami koriste. 

#Serum

"Ne mogu da zamislim da negde putujem tokom leta, a da nemam serum u svom neseseru. Savetujem da ga čuvate u frižideru, kada je neophodno da stavite na lice i tako ga dodatno osvežite", savetuje dermatolog Anna Guanche. 

#Vodootporna šminka

"Uvek preporučujem vodootpornu šminku tokom leta jer toplota i vlažnost mogu da učine da šmninka ne izgleda najbolje na licu i ostavljaju neuredan utisak. Zato je neophodno da investiramo u kvalitetniji make up, koji duže traje i kome voda i znoj ne mogu ništa.", kaže šminkerka Mary Irwin. 

#Bezbojna baza za lak

"Kao što verovatno ne nanosite šminku bez prajmera, tako ne treba da lakirate nokte bez bezbojne baze. Baza štiti nokte, a i lak ne samo da traje duže, već kada se nanosi deluje ujednačeno i uredno", objašnjava beauty ekspert Monika Garcia.

#Anti-Frizz preparati

"Najteže možemo da se izborimo "neposlušnom" kosom tokom leta i zato je neophodan anti-frizz sprej koji će vratiti formu frizuri. Zahvaljujući ovom proizvodu, kosa će izgledati mirnije, a lakše možete da napraviti frizuru koju neće remetiti visoka vlažnost", kaže hairstylista Samantha Sheppard. 

#Kreme između depilacija

"Epilacije i depilacije takođe zahtevaju negu između tretmana i svakako da je u letnjem periodu preporučljivo da koristite kreme koje usporavaju rast dlaka na nogama, rukama i u bikini zoni. Naše telo je više izloženo spoljnim uticajima tokom jula, avgusta i zato moramo misliti i na to kako da nam koža bude nežna i glatka tokom leta", savetuje Melanie Coba. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/