Smatra se profesionalcem od davne dvehiljadite kada mu je prvi editorijal bio objavljen u magazinu.

Svoje mesto našao je u modnom svetu gde smatra da u sinergiji sa frizerom i stilistom nastaje magija. Već deset godina radi za Chanel i glavni je šminker za jugoistočni deo Evrope.

Obožava dobar ten i najviše radi da postigne perfekciju na tom polju. Majstor je u tome da napravi da žena izgleda „nenašminkano“.

Da negde stavi puno šminke, negde nimalo i u konačnom zbiru napravi savršen sklad. Smatra pegice i lična obeležja lica vrlo dragocenim.

1. Ne pratite društvene mreže, Instagram pogotovo. U realnom životu, to sve nije realno. Štaviše, opsedati se tim opasno je i toksično. Niko stvarno ne izgleda tako i ne treba da izgleda. 

2. Svaka žena mora da ima dobru kremu. Potrebna je ona koja hrani kožu, može da se nanese i pre šminke, omekša kožu i učini je elastičnom.

3. Na pusto ostrvo ponesite uvijač za trepavice i maskaru. To je najjednostavniji i najbrži način za ulepšavanje.

4. Bitno je da korektor za podočnjake ima narandžasti podton. Ako je to slučaj, onda je potrebno malo proizvoda da bi se pokrile sive i plavičaste regije oko oka. Narandžasta ih neutrališe.

5. Neophodno je posedovati mineralni puder u prahu. On je blistav i veoma lagan za korišćenje. Na lice ga nanosite kratkom i gustom, kabuki, četkicom.

6. Za touch-up koristite neutralne pudere u kamenu. Najbolji su oni za oznakom boje „translucent“, a kamena forma je praktična i malo jača od pudera u prahu. 

7. Ajlajner prvo markirajte senkom. Nakon što se mokrom senkom napravi crta i tako usavrši oblik, naneti ajlajner. Tako se dobija lepši, nežniji, 3D efekat.

Priredila: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/