Od Chanelovske nonšalancije, preko prenaglašene upotrebe ajlajnera koja je dominirala na reviji Driesa Van Notena, pa do upotrebe kristala na očima, poznati dizajneri zajedno sa svojim timom, definitivno su se potrudili da u beauty sferi akcentuju retro vajb.   

Povratak u prošlost u modi nije nepoznanica, ali ovog puta manifestacija iste bila je prisutna na svakoj reviji.

Pristup kojom su se vodile luksuzne modne kuće u domenu lepote može da se izvede i u kućnim varijantama, bez pomoći stručnjaka, te vam predlažemo da eksperimentišete, koliko već sad. 

U nastavku pogledajte najinspirativnije predloge. 

# Svetlucavi pogled

Na reviji prestižne modne kuće Valentino, make-up umetnica Pat McGrath istinski se potrudila da oči dobiju još jači sjaj. Najreprezentativniji primer su zeleni cirkoni koji "krase" oči, ali i obrve i vraćaju nas u disko eru. 

# Pocahontas momenat 

Za SS 2019. britanski brend Alexander Mcqueen, predlaže stilizovane pletenice u kombinaciji sa statement minđušama. Ovaj hairstyle look delo je hair stiliste Guida Palaua. Strani mediji su je ocenili kao "moćan izgled, nalik na paganske ratnike".  

# Dominacija karmina

Adekvatna zamena crvenom karminu definitivno je zasićeni ruž u jarko ružičastoj boji, po Chanel preporuci. Nijansu predlažemo da isprobate koliko SADA, jer će sigurno oplemeniti svaku kombinaciju. 

# Vintidž frizura

Maestralna Michelle Pfeiffer u filmu Scarface (1983), ostala je zapamćena po svojoj ulozi, ali i outfitima i veoma inspirativnoj frizuri. Na Miu Miu reviji, skoro da smo u domenu kose videli njenu reinkarnaciju, zahvaljujući retro šiškama, i stepenovima. 

Party look

Za sledeće leto, beauty tim brenda Altuzarra predlaže zalizanu, sjajnu kosu, idealnu za žurke i koktele, koju možemo da iskoristimo za zabave tokom zime. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/