Žene uživaju dok se šminkaju i to je zapravo najlepši deo sređivanja, bilo da to rade često ili ne svaka dama izgleda bolje sa malo šminke. 

Medutim, pojedinim devojkama se desi da preteraju ili da ne umeju da odaberu odgovarajuce nijanse, pa zbog toga izgledaju starije i neretko smešno.

Da vam se to ne bi dešavalo uvek birajte boje koje vama odgovaraju, a ne one koje su popularne. Pravilo manje je bolje zaista važi za šminkanje. Da se ne biste mučile šminkajuci se koristite ove savete.

1. Pripremi kožu

Lepo i negovano lice je lakše našminkati, jer zahteva manje truda i manje prikrivanja nesavršenosti. Zato redovno cistite i hidratizujte svoje lice. Takode, pre pocetka šminkanja ocistite lice, jer tragovi masnih krma vam mogu isijavati ispod pudera.

2. Pre pudera nanesite prajmer

Obavezno pre svakog nanošenja pudera nanesite prajmer, on služi da vam ucvrsti šminku i zaštiti kožu od pudera. Možete cak i naneti samo njega, jer on zamagljuje ten i ima blage hidrirajuce efekte. Ono što je dobro on nema masti koje se cesto nalaze u kremama, pa vam se kosa nece sijati.

Ostale savete za brzo šminkanje, pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/