Obožavatelji Jennifer Aniston već znaju da američka glumica zavidnu liniju duguje redovnim treninzima koji su se u prošlosti uglavnom oslanjali na jogu. Ipak, odnedavno je u svoje treninge dodala elemente još jednog, nešto intenzivnijeg sporta - boksa. 

Nije tajna da Jennifer vežba baš svaki dan. Obožava jogu, vožnju bicikla, trčanje, plivanje, kao i vežbanje sa svojim privatnim trenerom. Boksom je počela da se bavi pre godinu dana i, kako kaže, odmah se u njega zaljubila.

"Ima nešto u mentalnom aspektu boksa - sam trening, rad mozga, nije da samo sediš na biciklu. Neverovatno je'', izjavila je glumica za magazin InStyle i priznala da je to, uz jogu, jedino što dosledno trenira.

Njen trener Leyon Azubuike ističe da Jennifer trenira vrlo intenzivno, kao i da svakim novim programom nastoji da joj oteža trening. Upravo je zato u njenu rutinu vežbanja uveo elemente boksa: ''Ako se neke vežbe ponavljaju prečesto i dug vremenski period, telo se navikne, te fizičke promene nisu toliko uočljive.''

Tokom treninga boksa maksimalno se radi na svakom pojedinom mišiću tela i već nakon dve nedelje treniranja vidljive su promene na telu, počevši od jačih i zategnutijih mišića. Ovo je sport uz koji ćete sasvim sigurno imati lepo oblikovane ruke, ali i noge jer u istoj meri sudeluju u radu s obzirom na to da telo mora da radi koordinirano. 

Boks je sve je popularniji kao rekreativni sport, a njime se u velikom broju bave i žene. Jedan od razloga popularnosti jeste i  što se treniranjem ubrzavaju otkucaji srca i jača mišićna izdržljivost, pa telo na taj način sagoreva mnogo kalorija. Boks je namenjen svim uzrastima, a oni koji se njime bave reći će da poboljšava kvalitet života, jer je odgovoran i za podsticanje rada hormona sreće.

Izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/