Nekako se čini da Francuskinje uvek izgledaju besprekorno, pa bismo pomislili da troše puno vremena na brigu o izgledu. 

Međutim, zapravo se više radi o tome šta Francuskinje ne rade, a ne o tome šta rade kako bi izgledale tako dobro. 

Saznajte kojih se to 5 make-up grešaka Francuskinjama nikada ne događa.

1. Tragovi ruža na zubima 

Francuskinje obožavaju da nose ruževe crvenih nijansa, ali nikada im se neće dogoditi da im ruž završi na zubima.

2. Pogrešna nijansa tečnog pudera

Francuskinje uspešno izbegavaju nošenje pogrešne nijanse pudera, greške koja se očitava u vidljivoj liniji u predeelu vilice koja ističe razliku između boje lica i vrata. To im uspeva zato što umesto gustih i teških pudera radije biraju laganije i prozračnije pudere koji pružaju prirodan izgled te se bolje stapaju s tonom kože, a lice izgleda sveže. 

3. Preterano čupanje obrva 

Prirodni izgled pravilo je kojeg se Francuskinje strogo pridržavaju kada je reč o obrvama. Gotovo je nemoguće videti Francuskinju s preterano počupanim obrvama, a urednim ih održavaju tako što ih jednostavno začešljaju kako dlačice ne bi neuredno strčale. 

4. Preterano konturisanje

Preterano konturisanje i naglašavanje delova i crta lica Francuskinjama je veliko ne. Kako bi licu dale prirodan sjaj, umesto nanošenja nekoliko slojeva highlightera, stavljaju ulje za lice na tačke lica koje žele da istaknu i tako u prvi plan stave ono najbolje na svome licu. 

5. Odlazak na spavanje sa šminkom 

Nije neobično videti Francuskinje bez trunke šminke na licu koje pritom izgledaju odlično, a njihova tajna je u tome da jako paze na kožu. Briga o koži počinje skidanjem šminke pre spavanja svake večeri. Francuskinjama se neće dogoditi da odu u krevet s make-upom.

Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/