Svi znamo za ovo pravilo, a opet, ponekad nam je toliko teško da ga se pridržavamo.

Međutim, daleko bolja opcija jeste da što pre shvatimo važnost čistog pribora za šminku.

Pored svilene jastučnice, oni su predmeti koji dodiruju našu kožu i prilaze joj bliže nego bilo šta drugo.

Šteta koju nečisti alat može da napravi često se odnosi na zatvorene pore, a takav kozmetički problem ponekad nije jednostavan za saniranje.

Što se estetske strane tiče, četkice na kojima se nalaze ostaci proizvoda za šminku narušiće sam proces aplikacije, kao i finalni izgled. Tečni puder neće "leći" kako treba, a senka za oči promeniće boju ukoliko nije nanešena čistom četkicom.

Sve navedeno nije ni najmanje primamljivo, te pogledajte kako da najbezbolnije prigrlite proces održavanja pribora za ulepšavanje.

Priscilla Ono

Zadužena za Rihannin "glow", izričita je dok govori kako čisti četkice nakon apsolutno svake upotrebe. Njen postupak je sledeći, Priscilla voli da potapa četkice u flašicu sa solucijom za te namene, zatim ih izvadi i briše o peškir, i takav ciklus ponavlja dokle god je potrebno. Tvrdi da joj takav odnos prema četkicama omogućio da neke od njih traju preko 13 godina.

Etienne Ortega

Make-up artist poznatih holivuskih lica jedan je od onih koji beauty blendere i četkice održava besprekorno čistim. Bira sredstvo koje ih neće umastiti i naglašava da se ne zaustavlja dok oprema nije potpuno čista.

Keita Moore

Čišćenje četkica od izuzetne je važnosti, pogotovo kada se one upotrebljavaju za šminkanje većeg broja klijenata. Za uklanjanje dugotrajnih tečnih pudera, Keita koristi sopstveni DIY proizvod: fabričko sredstvo pomešano sa kokosovim uljem i sapunom za dezinfekciju. Ne zaboravite na uvijače za trepavice i pincetu. Moore ih najpre opere vodom i sapunom, a zatim potopi u tečnost sa koncentratom barbicida.

Rob Scheppy

Za brzu dezinfekciju, Rob koristi tečnosti specijalizirane za tu namenu. Na kraju dana, ipak se vrati staroj metodi koja uključuje najosnovnije - neparfimisani sapun i toplu vodu. 

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/