U svakodnevnom životu neki od njihovih saveta mogu vam se obiti u glavu.

Make-up artisti nezamenljivi su kada je neophodna dobra šminka.

Trikovi za posebne prilike, postojanost, posebnu rasvetu - oni znaju tajne koje nisu poznate ženama. Izuzetne prilike traže posebno postupanje, ali treba imati na umu da to nije svaki dan.Svakodnevno je, ipak mnogo važnije izgledati prirodno, negovano i brinuti o svojoj koži.

Savete stručnjaka treba prihvatati selektivno i prilagođavati ih prilici.

U posebnim situacijama, oni su krucijalni, ali ako ih nevešto primenjujete u svakodnevnom životu mogu naneti više štete nego koristi.

(6 make-up ideja koje će vam pomoći da izgledate seksepilno)

Stavite šminku i na vrat

Umesto da "šarate" vrat, bolje je da se potrudite da odaberete pravu nijansu pudera tj onu koja je identična sa vašim dekolteom. Razvlačenje pudera na vrat će vam upropastiti sve okovratnike, kragne, šalove. Ovo treba koristiti samo u situacijama kada osoba zna da će biti fotografisana i kada su joj otkriveni dekolte i ruke, ili ima reakciju neku na tremu pa je zbog snimanja potrebno "umiriti" kožu.

(Najgora beauty izdanja koja smo videli u režiji poznatih dama u januaru)

Ne plašite se malo boje

Plavo, zeleno, žuto, pink...to “malo boje”, nikada ne znači zaista malo, a i ako niste sami po sebi stilizovani na poseban način, stilski transgresivni, nemojte ni preterivati u bojama i stilovima šminke. Izgledaćete veštački, kao u maminim štiklama.

Koristite sprejeve fiksiranje šminke

Skoro su svi sprejevi za fiksiranje bazirani na alkoholu. U ga često ima više od same vode. To izuzetno isušuje kožu, što nije problem za šminku u posebnoj prilici, ali na duge staze fiksatori oštećuju lice.  

Pravite slojeve boje na usnama zbog postojanosti

Balzam plus korektor plus puder u prahu plus karmin plus sjaj za usne - već zvuči kao torta? Što i jeste. Izgleda teško i oseća se još teže. Bolje je i popraviti karmin na svaka četriri sata, nego imati na usnama lepljivu masu.

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/