Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Psihologija mršavljenja: 15 načina da se oslobodite viška kilograma na zdrav način

Gubitak težine polazi iz glave... ili barem dobar deo tog procesa. Dr Ailis Brosnan, specijalista psihologije mršavljenja, predlaže 15 strategija kojima ćete uvežbati mozak da se oslobodi kilograma.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Dr Ailis Brosnan doktorirala je na razvoju specijalnog programa fizičkih aktivnosti za gojazne žene koji je doneo odlične rezultate učesnicama i doveo do postizanja zdrave telesne težine.

Njeni saveti podstiču sve one koji pate od viška kilograma da se umesto povremenih dijeta i izgladnjivanja posvete izgradnji potpunog stila života - zdravog života!

Evo koje strategije ona predlaže:

1. Zamislite sebe kao mršavu osobu i uživajte u osećanju uspeha

Možete to učiniti u tri koraka.

Prvo, zamislite kako biste izgledali sa željenom težinom. Drugo, zapišite kako želite da vidite sebe pri kraju detoks perioda. Treće, dozvolite sebi da svesno osećate radost zbog uspeha u gubljenju težine. Ponavljajte ovakav način razmišljanja kontinuirano.

2. Napravite svoju "tablu vizuelizacije"

Tabla vizuelizacije trebalo bi da predstavlja vas i kolekciju vaših reči i slika koje vas inspirišu.

Kreiranje ovakve table pomoći će vam da ostanete fokusirani na svoj cilj i biće neka vrsta podsetnika na onu realnost koju želite da stvorite sebi. Možete staviti slike po sopstvenoj želji, one koje vas inspirišu, jer to treba da bude vizuelni prikaz vaših ciljeva.

3. Budite svesni zašto to radite

Šta vas je motivisalo da se posvetite gubljenju kilograma?

Bez obzira na to da li je reč o zdravstvenom razlogu, venčanju u porodici, ili je razlog taj što želite da budete bolji uzor vašoj deci, pokazalo se da oni koji su uspešni u gubljenju kilograma, uvek imaju jasnu motivaciju - zašto to rade. Svoje ZAŠTO možete da zapišete na papir i pročitate u onim trenucima kada vam je najteže.

(9 stvari koje bismo trebali da naučimo iz ishrane žena koje nikada nisu na dijetama)

4. Stvorite zdrave navike

Tajna zdravijeg životnog stila je u tome da stvorite nove navike. Sticanje novih navika podrazumeva napor i svakodnevno ponavljanje tog novog ponašanja, ponekad čak i period od 21 dana pre nego što ponašanje pređe u naviku. Neka promene koje uvodite budu male. Na primer, vežbajte po 10 minuta dnevno, ali radite to svaki dan. Kada jednom stvorite naviku, mnogo je lakše da nastavite da je održavate.

5. Razmišljajte i pričajte kao da ste već mršavi

Razmišljanje i korišćenje odgovarajućeg govora su verovatno najvažnije stvari koje možete da uradite kada pokušavate da izgubite težinu. Način razmišljanja i reči koje upotrebljavate su veoma moćni, kaže dr Brosnan. Svaki dan ponavljajete pozitivne afirmacije i one će vam vam pomoći da utičete na svoje misli.

(Dijeta slavne glumice: Efektan režim ishrane kojim je Blake Lively vratila svoju kilažu)

6. Postavite sebi cilj

Postavite sebi cilj i pratite svoj napredak ka tom cilju. S vremena na vreme preduzmite odgovarajuće aktivnosti kako biste pomogli sebi da ostanete na pravom putu - ili nagradite sebe jer ste ostvarili neki cilj ili prilagodite svoje ponašanje ukoliko privremeno skrenete s pravog puta.

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj stranici:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity