Norma Jeane Mortenson poznatija pod umetničkim imenom Marilyn Monroe rodila se 1. juna 1926. godine u Los Anđelesu.

Suvišno je pričati o svim Marilynim dostignućima u svetu mode i filma, a da ne pomenemo njene velike uticaje na društvo u to vreme... Smela, drugačija i beskrajno zanimljiva, Marilyn je bila i ostala prava enigma o kojoj se i danas govori, ali svojevremeno je otkrila neke od trikova koje su činile njen prepoznatljiv izgled.

Bizaran, ali delotvoran: Magičan napitak kojim je Marilyn Monroe održavala vitku liniju

Slavnu lepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremana.

Evo u čemu je bila tajna njene lepote:

1. Blistava koža

Održavanje kože bilo je ključno za lepotu. Ona je hidrirala kožu skoro po ceo dan, ali obavezno ujutru i uveče. Takođe je koristila i kremu protiv ožiljaka, specijalno napravljenu za nju, koja joj je ublažilia ožiljke na stomaku. Nije neophodno da se "mackate" po ceo dan, ali u svoju rutinu obavezno uvrstite korišćenje dnevne i noćne kreme.

2. Mačkaste oči

Ovaj veoma jednostavan trik, činio je da umesto "teških kapaka", oči izgledaju mačkasto i zavodnički. U svojoj kozmetičkoj torbici uvek je imala crni i braon kreon. Kreon možete da stavite duž cele ivice kapka ili samo na krajeve, u svakom slučaju dobićete uvek svežiji izgled lica.

3. Naglasite trepavice

Ne, priroda joj nije dala duge i lepe trepavice. Njena tajna je bila u veštačkim trepavicama. Birajte one koje izgledaju što prirodnije. I još jedan savet, pre stavljanja, uvijte svoje prirodne trepavice kako bi napravile dobru bazu za stavljanje veštačkih.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/