A onda je usledio mesec mode i potvrdio naše sumnje.

Između Dior spidery trepavica, Giambattista Valli novog eyelinera i JW Anderson lakirane kose, više nema dileme: stil 60-ih se vratio na beauty scenu.

(Make-up inspiracija: Lily Rose Depp iskopirala čuveni beauty look Sharon Tate)

Ključne momente oslikavanja ovog stila, pogledajte u nastavku teksta.

Twiggy eyeliner

Twiggy, "Lice 1996.", je bila ikona make up izgleda za sva vremena. Kao pravi primer 60-ih, njene velike, iscrtane trepavice i kratka kosa počeli su da inspirišu žene širom sveta. Ali njen interesantan pristup eyelineru - duga zakrivljena linija u naborima - je stil koji se i danas kopira.

Iscrtane trepavice

Uzimajući u obzir da trošimo toliko vremena i novca na naše trepavice - puštajući ih, nijansirajući, uvijajući, podižući i šireći... - ne treba puno za shvatiti zašto je bolje iscrtavati ih.

Ali ne morate tražiti dalje od Dior-a za inspiraciju. Grafički potezi, iscrtani na donjoj liniji trepavica, katapultirali su regularan smoky eye u ikoničan.

Ovaj efekat se najbolje postiže crnom liner olovkom, koja se može koristiti za lagano dodavanje poteza ispod prirodnih trepavica.

Kratka, lakirana kosa

Volimo krataku, lakiranu kosu. One koje već imaju skracenu kosu mogu koristiti malo gela ili ukosnice kako bi namestili kosu u ovom maniru.

Za one sa dužim pramenovima, jači lak je dovoljan za stvaranje ovog efekta.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/