Svetli lak za nokte, bilo da je u pitanju ružičasta ili boja breskve, neosporno je letni odabir - ali nije za svakoga. 

Ako preferirate maštovit manikir, i želite ovog leta da unesete razigranost bojama na vašim noktima, onda je ovaj nadolazeći trend baš za vas.

(6 trikova za održivost laka na nogama)

Naime, sve se više popularizuje ombre manikir

Ombre karakteriše gradacija boja od svetlijih do tamnijih nijansi, te u nastavku pogledajte koje će se nositi ovog leta.

Jedna tanka nit

Ovaj izgled uključuje sjajni nokat s jednom tankom prugom boje. Ona se nalazi na samom vrhu nokta, a uključuje šik, šareni ombre fade. Kako postići ovaj izgled? Za crtanje linije potrebna je tanka četkica za crtanje, dva šarena laka različite nijanse, te jedan prozirni, koji daje jasan temeljni premaz. Pomoću četkice za crtanje, povlači se jedna boja duž gornje polovice vrha nokta, do polovine. Potom istom četkicom uroni se u drugu boju i nastavlja linija do kraja. Da bi dobili ombre boju na vrhu možete iskoristiti temeljnu boju ili prozirni lak kako bi zamaglili tonove i stvorili utisak gradacijskog prelaza.

Ružičasta limunada

Ovaj se izgled postiže mešavinom mekših pastelnih nijansi kao što su ružičasta ili baby plava.

Zalazak sunca

Ukoliko se pomeša svetlo žuta sa narandžastom, delovaće kao uhvaćen zalazak sunca na noktima.

Letnje vibracije

Kad se pomešaju ružičasta i narandžasta postiže se izgled koji pršti letnjim vibracijama. Osim toga, ovom izgledu daćete morski šik.

Dugine boje

Ništa ne govori leto kao boje i šarenilo. Nokte možete razigrati tako što ćete svakom dati posbnu nijansu i kreiratu raspon duginih boja.

Izvor:24sata.hr/autor I.G.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/