Šminkerska ekipa otkrila je da je za izgled vodeće dame glavna inspiracija bila Audrey Hepburn iz filma ''Rat i mir'', kao i autentnični portreti iz regentskog doba u kom je serija i smeštena. Na pitanje kako su postigli tako besprekoran izgled Daphnine kože, objasnili su da je nega i priprema kože ključna, u kombinaciji sa minimalnom količinom odabranih proizvoda na ostatku lica, te parolom less is more.

Iako je šminka u ovoj seriji direktno vezana za početak devetnaestog veka, ne znači da njihovi trikovi nisu primenljivi i u današnje, moderno vreme.

Za sjajnu kožu

Birajte kombinaciju hidratantnog prajmera i tečne podloge sa minimalnom pokrivnom moći. Za Daphnin prirodni sjaj celog lica zaslužan je tečni iluminator poput strobing kreme, koji je napravljen tako da odbija svetlost, a da se njegove čestice golim okom ne vide.

Za rumene obraze

Rumenilo ili ruž, kako su ga tada zvali, bio je osnova šminke u regentskom periodu, i u ovom slučaju jedini je proizvod sa kojim možete preterati. Spektar nijansi rumenila je ogroman, a najbolji odabir za postizanje prirodnije boje su tečne ili kremaste forme gde toplina jagodica prstiju igra najveću ulogu u razmazivanju.

Za zavodnički pogled

Svetlo braon senka tik uz liniju trepavica uz jedan sloj braon maskare, et voila, pogled koji osvaja i vojvodu od Hastingsa. Bilo da odaberete sapun ili providni gel, očešljajte obrve dovoljno da budu uredne, ali da ne izgledaju našminkano.

Za negovane usne

Sve što je na Daphninim usnama bilo tokom cele serije jesu olovka u boji usana i balzam. Sigurna sam da nikada niste čuli jednostavniji trik.

ELLE beauty tip

U vremenima kada su ožiljci od boginja bili česti na ženskim licima izmišljeni su patches ili mouchets, takozvane tamne tačke na licu koje su služile da od ožiljaka naprave mladeže. Ako na licu imate upornu aknu koja vam smeta, prekrijte je tankim slojem korektora pa vrhom najmanje četkice koju imate nanesite senku najpribližniju boji vaših mladeža.

Beauty tajne Daphne Bridgerton koje svi žele da znaju
Foto: Profimedia

Igrajte se sa šminkom, koristite ono što vama lepo stoji i volite svoju kožu. Dozvolite vašim nesavršenostima da budu prednosti i ono što vas čini posebnim.

Tekst: Dunja Đokić