HIDRATACIJA

Tokom promenljivog zimskog vremena trudili smo se da maksimalno poštedimo svoju kožu - od apotekarskih melema do masnih krema, bili smo spremni na sve kako bismo sprečili intenzivnu suvoću izazvanu hladnim vetrom i neophodnim maskama. Ipak, vreme je da te teške kreme zamenimo onim hidratantnim laganije teksture. Preporučljivi su proizvodi na bazi vode ili hijaluronske kiseline, pogotovo što naša koža tokom proleća prirodno zadržava više vode pa joj samim tim i nije potrebna intenzivnija zaštita.

Vreme je za prolećno čišćenje kože. Pratite ovih 6 beauty koraka
Embryolisse Lait Creme Concentre, višenamenska hranljiva hidratantna krema; Vichy Aqualia Thermal, gel krema

NEOPHODNA EKSFOLIJACIJA

Ukoliko živimo u gradu (gde čak ni prolećno cvetanje ne umanjuje miris zagađenja u vazduhu), neophodno je redovno čistiti kožu i štititi je od spoljnih uticaja. Ovo je posebno važno tokom toplijih dana, kada smo skloni znojenju. Neophodan je piling 1-2 puta nedeljno kako bi se uklonila prljavština i otpušile pore! A vitamin C serum zbog svoje uloge moćnog antioksidansa doneće vam dodatno poboljšanje (ako ga koristite redovno).

Vreme je za prolećno čišćenje kože. Pratite ovih 6 beauty koraka
It’S Skin Power 10 Formula VC Effector, VC serum za lice; Drunk Elephant T.L.C Sukari Babyfacial, eksfolijant za lice

HERE COMES THE SUN

Nije više dovoljno zadovoljiti se SPF-om od 30, a lepa boja može se dobiti i bez ugrožavanja našeg zdravlja i kože. Svakodnevna krema sa zaštitnim faktorom od 50 je obavezna! Ovo je možda i najvažniji deo prolećne beauty rutine, zato predlažemo da dobro razmislite i pametno investirate u ovaj proizvod.

Vreme je za prolećno čišćenje kože. Pratite ovih 6 beauty koraka
La Roche-Posay Anthelios, ultra krema za lice sa vrlo visokom zaštitom; Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense, SPF krema za lice

SKORO PA NIŠTA

Budući da u skladu sa temperaturom i sezonama menjamo rutinu nege kože, to je prilika da osvežimo šminku koju koristimo. Teški slojevi i matirana koža su out, a prirodan sjaj, vedre boje i lagane teksture su ključne. Zato zimski puder zamenite hidratantnim tintom u boji, tamnu paletu senki sa prozirnim balzamom za kapke, a kontur paletu tečnim rumenilom.

Vreme je za prolećno čišćenje kože. Pratite ovih 6 beauty koraka
Bobbi Brown Nude Finish Tinted Moisturizer, hidratantna krema u boji; Gucci Eclat de Beaute Effet Lumiere, gel sjaj za lice; Glossier Cloud Paint, tečno rumenilo

MALO DRAME

S obzirom na to da smo sada čitavu rutinu sveli na minimalizama la Marie Kondo, u redu je da se u ovom polju ipak razmaštamo! Dok smo „carmexovali“ usne tokom cele  zime, došlo je vreme da se fokusiramo samo na lepo - od svetlucavih sjajeva do vedrih karmina. Shine on!

Vreme je za prolećno čišćenje kože. Pratite ovih 6 beauty koraka
Fenty Beauty Stunna Lip Paint, tečni mat karmin; Aura Star Gloss, sjaj za usne

MIRIS CVEĆA

Coco Chanel jednom je rekla: „Žena koja ne nosi parfem nema budućnost.“ Nismo sigurni koliko se slažemo sa ovom tvrdnjom, ali ipak, parfem nam začini dan i spremi nas za sve što nas čeka kada ujutru izađemo iz kuće. Vreme je da karakterno jake mirise rezervisane za šalove i kapute stavite u fioku do sledeće sezone i da sebe častite osvežavajućim mirisima koji će vas podsetiti da dolaze vedriji dani. Ukoliko želite da probate nešto novo, predlažemo parfeme za kosu ili ulja za telo kao alternativu klasičnim parfemskim bočicama. Miris se neće osetiti čim uđete u prostoriju, ali jedan zamah kosom i svi će znati o čemu se radi.

Nuxe Prodigieux, ulje za telo; Diptyque Eau des Sens, parfem za kosu, cena na upit

Bonus: Prolećno čišćenje ne podrazumeva samo menjanje zimskih proizvoda letnjim. Koliko ste zapravo stvari nagomilali tokom prethodnih godinu dana? Proverite rok trajanja, bacite šta morate i ukoliko vidite da onaj proizvod koji ste jako dugo želeli i na kraju kupili ipak nikada niste koristili, razmislite - da li je konačno došao trenutak da ga uvrstate u vašu redovnu rutinu ili imate prijateljicu koja bi ga sa zadovoljstvom svakodnevno koristila? Ostavite za sebe samo ono što je neophodno, što vam prija i zaboravite na sve ostalo.