Look No. 1: Crveno

U make upu crveni ruž isto je što i mala crna haljina u garderobi. Nikada ne izlazi iz mode i svaka dama može da nađe odgovarajući za sebe. Priliči svim situacijama i generacijama. Srećni smo što se ove sezone crveno proširilo na sve delove tela: oči, obraze, nokte. Tekstura nije važna, bitno je samo da je upadljivo. Ako se opredelite za ovaj trend, fokusirajte se samo na jedan deo lica, ostatak make upa neka ostane neutralan. Crveno ne trpi konkurenciju!

PageBreak

Novi make up trendovi za ovu jesen
Look No. 2: Obrve

Definitivno potpuni preokret u odnosu na prošlu sezonu – jake, izražajne obrve. Što čupavije, to bolje. Ne moraju biti tamne, ali moraju da imaju jaku teksturu. Zaboravite pincetu i vosak i pustite ih da rastu onako kako one žele. Sjaj im dodajte gelom za obrve ili bezbojnom maskarom. Ako ste srećnica i imate dovoljno dugačke obrve, na spiralnu četkicu nanesite lak za kosu, pa ih začešljajte naviše. Ako ih podebljavate olovkom, pravite takve pokrete kao da crtate dlačice. Što je olovka oštrija, rezultat će biti bolji.

PageBreak

Novi make up trendovi za ovu jesen
Look No. 3: Zadimljeno

Trend koji već drugu deceniju ne gubi na aktuelnosti – smokey eyes, stil koji karakterišu mekoća i difuznost. Ove jeseni dozvoljeno je i malo nemarnosti: jasni prelazi, preklapanja kremastih i sjajnih tekstura, nisam-se-baš-trudila look. Srećom, ovo je jedan od onih trendova koji što se manje trudite – izgleda bolje. Ključna reč je kohl. Taj natpis stoji na mekanim olovkama za oči, kojima se postiže čuveni „vodeni“ look. A što se alata tiče, najbolji je onaj koji vam je uvek pri ruci – vaši prsti. Uvek su topli, greju olovke i omogućavaju njihovo lakše razmazivanje.

PageBreak

Novi make up trendovi za ovu jesen
Look No. 4: Ajlajner

Od klasičnih make up stilova iz pedesetih godina, do modernih asimetrija. Crte koje uramljuju oko na vrlo specifičan način, veoma su moderne i ove sezone. Lepa vest je to što ajlajner ne mora obavezno biti crn, make up artisti eksperimentisali su sa bojama. Ako hoćete da idete njihovim stopama, birajte boju kontrastnu boji vašeg oka, tako ćete ga dodatno naglasiti. Više ni sama ivica ne mora da bude savršeno tanka, niti mora biti samo jedna. Preporučujemo ga u formi gela, uz koji ide i tanka četkica. Nabavite jedan takav i igrajte se.

PageBreak

Novi make up trendovi za ovu jesen
Look No. 5: Art

Lookovi namenjeni samo modnim pistama, koji u svakom slučaju oduzimaju dah. Za njih su zaslužni kreativni make up artisti iz bekstejdža. Od crno-belih modela Vivienne Westwood do jarkocrvenih đavola Viktor&Rolfa sve je dozvoljeno. Ne možemo da se odlučimo koji nam se najviše sviđaju, ali jedno je sigurno – ovakva šminka ponekad odvlači poglede sa garderobe ali reviju čini upečatljivom.

Trendovi za jesen i zimu su postavljeni. Kada podvučemo crtu, možemo reći da je klasika ponovo u modi!