Maslinasta boja moje kože tipičan je rezultat genetske mešavine kontinentalne i mediteranske klime, ona voli sunce, svež vazduh i otvoren prostor. Otprilike u ovo doba godine i počinju moji problemi sa naduvenošću kapaka i otečenim podočnjacima, te krećem u potragu za idealnim preparatom koji će da ublaži znakove klimatizovanih kancelarija i jesenjih kiša na mom licu. Odavno sam u crvenoj zoni što se anti-aging preparata tiče, probam sve što je novo i čiji sadržaj obećava, i moje potrebe u tom smislu savršeno je zadovoljila nova Lancômeova Rénergie Yeux Multiple lifting krema, uz koju dobijate (diskretno spakovan u poklopac pakovanja) iluminajzer za instant brisanje tamnih kolutova. Uvek pouzdani Clarins takođe je izbacio super kremicu za očnu zonu, Eye Revive Beauty Flash, koja radi sve – uklanja znake umora i otečenost, usput i neguje, a ako želite trenutno da ohladite i izmasirate umorne oči, probajte Estée Lauder Idealist Cooling Eye Illuminator, ima odličan aplikator koji mazi kožu, sadrži negujući i anti-aging efekat, a rekla bih i da daje relativno brzo vidljive rezultate. I još nešto, ako ste new age follower, pa i ako niste, odlične su Dr.Hauschka Eye Solace obloge za oči koje sadrže ekstrakte vidca, komorača i crnog čaja. A možete da probate i sa kesicama čaja od nane.

Osnovni problem – kako postići mladalačku svežinu tena – rešavamo dugim šetnjama, relativno zdravom ishranom, negom i ponekim trikom. Nekad zaista čudo može da napravi onaj recept naših baka po kojem lice treba zaroniti u ledenu vodu u koju ste dodali mesečnu zalihu kockica leda iz zamrzivača, izdržati što duže tako i sve ponoviti onoliko puta dok koža ne počne da trne. Rezultati su odlični, brišu znakove neprospavane noći, ali nažalost, nisu dugotrajni. Za neke situacije jednostavno je neophodan dobar hajlajter, moj favorit je YSL Touche Éclat. Ako vam je draža kompakt verzija, dobar je Chanel Poudre Universelle, a ukoliko volite diskretne svetlucajuće čestice, imaju ih Collistar i Sensai.

Čitava moja prethodna priča ima smisla ako danas, ili ovih dana, ne želite da se šminkate. I moje detaljno istraživanje po sezonskim inovacijama kozmetičke industrije, projekat pronalaženja PRAVIH preparata za negu i služi svrsi – možemo da izgledamo prozračno i negovano bez teškog make upa, uz nekoliko dodatnih poteza četkom i, naravno, s dobrom maskarom!

ELLE VOLI
Inovativne maskare koje neguju trepavice: L'Oréal Paris Lash Architect 4D za gušće, duže, punije i izvijenije trepavice; Lancôme Hypnose Doll Eyes precizno izdvaja i produžava trepavice tako da pogledu daje neverovatnu širinu; Givenchy 3-phenomen Eyes maskara (limitirana serija) u novoj, smeđoj nijansi posuta je zlatnim iskricama

MIKROTREND
Ljubičasta, u boji crnog vina, rozikasta, narandžasta rumenila ponovo su zauzela istaknuto mesto na licu
SUPERTREND
Ajlajner vlada sezonom 2011/12. Tanane, grubo iškrabane, debele ili retro linije… Sve je dozvoljeno, samo ako je crno!

PROIZVOD MESECA
Još jedan odličan proizvod kojim u nekoliko poteza možete osvežiti umoran ten – Guerlain Meteorites Powders, puder u kuglicama. Ako ne želite da se šminkate, dovoljno je da ga nanesete na sveže i hidrirano lice, prosvetliće vam kožu. Može se koristiti i preko podloge, kao završni sloj ili rumenilo, da bi licu dao svežiji i blistaviji izgled. Dostupan je u tri nijanse, 4.840 din.

BEAUTY NOVITET: Eliksir mladosti
Od nedavno se na našem tržištu može naći Eborian eliksir (mladosti), moćna mešavina biljaka najzastupljenijih u koreanskoj medicini: yuza, azijskog limuna, koji je pet puta bogatiji vitaminom C od uobičajenog, i ženšena, starog šest godina kada je njegovo moćno anti-age dejstvo i najoptimalnije. Stoprocentno prirodni eliksir može se piti svakodnevno, uz čaj ili mineralnu vodu, a pakovanje je pogodno i za najmanje tašne.

U potrazi za svežim tenom...