Sašu Jokovića pre tri godine Peter Phillips, kreativni direktor Chanel Make Upa, izabrao je za free lance šminkera ove kuće za centralnu i istočnu Evropu


1. POČETAK
Stavite hidratantnu kremu ili serum na celo lice i vrat, preko toga nanesite face primer (podlogu koja prethodi nanošenju tečnog pudera, na ambalaži uglavnom piše illuminating make up base). Nakon toga lagani tečni puder, ili malo korektora ispod očiju, preko kojeg, ovlaš, širokom četkom ili sunđerastim aplikatorom, treba da nanesete puder u prahu ili kamenu koji sadrži svetlucave pigmente i licu daje prosvetljenost.

2. PRIPREMA
Za pravilno šminkanje očiju potrebna je dobra baza. Postižete je tako što tečni puder nanosite na cele kapke i preko toga dodatno prelazite puderom u prahu ili kamenu – ovo će pomoći make upu da bude postojan.

3. BOJE BRESKVE I ZLATA
Chanel Les 4 Ombres Éclosion potpuno je u skladu s trendovina za ovo proleće: najsvetliju nijansu nanesite na ceo kapak sve do obrva (tonovi breskve ili zlata); tamniju nijansu šljive dodajte na prevoj gornjeg kapka i ispod oka, tik uz trepavice, da biste postigli kontrast i učinili da oko deluje otvorenije i definisanije. Za vas koje volite malo upečatljiviji utisak odlična je narandžasto tonirana senka sa zlatnim odsjajem, nanesena na gornji kapak.

4. NAGLASAK
Ako dodatno želite da definišete oko, probajte s ajlajnerom na gornjem kapku, tik uz ivicu trepavica (naša preporuka je Chanel Stylo Yeux Waterproof, intenzivni precizni ajlajner u jedinstvenoj Grenat nijansi); šminkanje očiju završite nanošenjem maskare, crne na gornje, a braon na donje trepavice – ovo će vam dodatno otvoriti oči.

5. USNE
Savršenu nude nijansu dobijate nanošenjem bezbojnog hidratantnog sjaja koji će prosvetliti usne i dati im prirodan izgled. Suptilni wet look efekat dobijate uz hidratantni ruž, preporuka su nijanse sveže breskve i roze.

6. BOJA
Ako baš želite da naglasite usne, karmini u svežim i intenzivnim bojama proleća dostupni su u najrazličitijim nijansama, vodite samo računa da su u skladu s vašim tenom. Ljubičasti i zlatni pigmenti u skladu su s maslinastim tenom, čisti crveni ili rozikasti pristaju svetloj puti. Za veče – nijanse šljive, trule višnje, svežih trešanja…

7. KONTURE
Ako želite da promenite prirodan oblik usana ili učinite da izgledaju punije i definisanije, na usne nanesite tečni puder i potom konture oivičite olovkom. Tek onda čitave usne (unutar kontura) obojite tom istom olovkom i preko nanesite ruž. Ovog proleća u boji, naravno, breskve ili roze.

8. RUMENILO
Na obrazima – takođe kombinacija boja breskve i roze, a vi ove tonove možete da koristite odvojeno ili da ih pomešate da biste dobili prelepo izvajane konture lica i sveže obraze: nasmešite se i rumenilo nanesite velikom četkom na vrh jagodica.

9. PROSVETLJENO
Za lepo osvetljene konture lica potreban vam je dobar make up finish (to su obično puderi u kamenu s prosvetljujućim česticama – hajlajteri). Prosvetljujući bež pigment s česticama zlata nanosi se na jagodične kosti, tik ispod obrva i duž cele linije nosa.

10. MANIKIR
I naravno, ne zaboravite na manikir. Ovog proleća je must have. Moja je preporuka Chanel le Vernis, June (u boji kajsije).

Make up artist Saša Joković objašnjava kojim bojama i nijansama postižete savršeni prolećni look.