Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svet niche parfema: Kako miriše umetnost?

Kada se vizija, emocija, senzibilnost, kreativnost i lucidnost pretoče u mirise nastaje jedan novi svet - svet niche parfema.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Individualac ste? Ne želite da imate nište slično što ima neko drugi? Nerviraju vas već viđena i opšta mesta? Ne želite da dopadnete baš svakom? Onda ste na pravom mestu! Ono što ljude čini jedinstvenima i definitivno izdvaja iz gomile je, pored fizičkog izgleda, pre svega miris. Miris, kao koktel sopstvenih feromona, kao i onaj koji kupujete u parfimeriji i birate da se njime ogrnete svakodnevno.

Koliko god neki ljudi voleli da budu u trendu i da imaju boćicu za kojom je svet poludeo, neki drugi uživaju u svojoj niši i svojim niche parfemima. Suprotno od masovno proizvedenih dizajnerskih i celebrity mirisa, niche parfemi su inspirisani emocijom i pravljeni ručno. Kreiraju se od retkih sastojaka i konstituišu na atipičan način. I upravo tu je njihova snaga – u toj individualnosti i ekspresionizmu.

U osećaju da se u moru drugih upravo vi izdvajate, da parfem koji ste sebi namenili postaje vaš trag koji ostavljate kojim budite emocije i pričate svoju priču. Oni nisu samo miris. Oni su kompletan doživljaj – inspiracija. Pri izradi niche parfema se o najmanjoj sitnici vodi računa: pažljivo odabranim sastojcima, načinu na koji se oni gaje, a potom obrađuju, flakonu koji čuva tečnost, dizajniranom pakovanju i naravno emociji koju na kraju taj parfem treba da probudi.

Često su te emocije vrlo kontroverzne, a među njima se definitivno izdvaja Sécrétions Magnifiques kuće Etat Libre d’Orange koji dočarava miris sperme, krvi i znoja. On predstavlja odu seksualnom vrhuncu, momentu kada strast trijumfuje nad razumom.

Između ostalih, sadrži i note adrenalina, krvi i mleka. Mnogi niche parfemi, mada ne toliko kontraverzni, mogu da sadrže najneobičnije sastojke – od pojedinačnih molekula (Iso E Super u Molecule 01 kuće Escentric Molecules), ambergrisa (crevna izlučevina kita ulješure), afričkog kamena (fosilizovani urin damana), pa do 24 karatne zlatne prašine (Ylang in Gold kuće M. Micallef) ili ručno branog jasmina.

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity