Kao i svake godine ceremonija dodele filmskih nagrada Golden globes, koju svake godine organizuje Holivudsko udruženje stranih novinara, okupila je veliki broj poznatih filmskih diva na crvenom tepihu.

Osim večernjih toaleta, poznate dame su nam predstavile i svoje pažljivo biranu šminku, kao i frizure koje je trebalo stilski uklopiti uz celokupan look.

Zahvaljujući mnogobrojnim make-up umetnicima, i poznatim svetskim frizerima, glumice su blistale ove večeri koja je bila rezervisana samo za glamur.

Ono što smo primetili je da popularan trend u šminkanju, iliti tzv. no make up izgled uticao na holivudske glumice, koje su se opredelile za decentnu šminku.

Tako su Natalie Portman, Jessica Biel, Emma Stone i Reese Witherspoon predstavile prirodan make-up koji se uglavnom sastoji od nežnih zemljanih tonova senke, blagog rumenila zaduženog za konturisanje i nude palete ruževa.

Za razliku od šminke njihove frizure su bile nešto upečatljivije, te su messy punđe, rep sa dubokim razdeljkom na stranu i natapirane šiške bile u prvom planu.

Kako i očekujete, rasne lepotice sa nešto tamnijim tenom isključivo su birale ljubičaste, braon i bordo karmine zajedno sa tamnim smokey eyesom, poput Olivie Culpo, Kerry Washington i Priyanke Chopre. 

Sve u svemu- ovo je bio jedan od najzanimljivijih događaja gde smo uživali gledajući inspirativne tehnike šminkanja i najlepše frizure. 

U našoj galeriji pogledajte najlepših 16 beauty lookova >>>>

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Nikako nemojte propustiti da vidite frizuru i šminku koje su poznate dame izabrale za ovakav prestižan događaj kao što je dodela Globusa.