Dodela Oskara je događaj koji je rezervisan za najveće zvezde u Holivudu, te je ovo veče epicentar dobre zabave, ali i besprekornog glamura i elegancije.

Osim toaleta koje dolaze iz poslednjih couture kolekcija najluksuznijih brendova, na nas su poseban utisak ostavili šminka i frizura, za koju su bili zaduženi poznati šminkeri, vizažisti i frizeri. 

(Glamur u senci fijaska na finalnoj dodeli: 10 najboljih izdanja sa 89. dodele Oskara (FOTO))

Cilj je postići savršen beauty look, a osim prilagođavanja zahteva i potreba svojih klijenata, umetnici se trude da ispoštuju i poslednje trendove.

Tako je make-up look bio u znaku zagasito narandžastih i koralno crvenih senki, koje se u potpunosti stapaju sa nijansom karmina na usnama, što smo prvobitno videli na poslednjim nedeljama mode. Ovaj izgled prve su prigrlile Ruth Negga, Jessica Biel i Naomie Harris.

Jednako je bio zastupljen tamni smoke eye, i crveni karmin, a s obzirom da je reč o klasičnijom šminki, ona je uvek dobar izbor. Naravno, ljubiteljke prirodnog izgleda su se bazirale na perfektno matiran ten, uz minimu šminke u vidu nude nijansi karmina i neutralnih senki. 

(Zlatne kreacije obeležile Oskare: 3 najupečatljvije gold kreacije sa crvenog tepiha (FOTO))

Što se tiče firzura, one su bile mnogo maštovitije, te smo viđali raskošne talase koje je predstavila Emma Stone, messy punđu Alicie Vikander i ovlaš skupljenu kosu, koju krasi fantastična tijaru od rubina za koju se opredelila Ruth Negga.

U našoj galeriji možete pogledati 10 najupečatljivijih beauty izdanja sa 89. dodele Oskara...

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

U Dolby teatru su se jedna za drugom smenjivale besprekorne kreacije, ali i fantastične make-up tehnike i frizure koje se oslanjaju na najnovije beauty trendove.