Iako nam je većini slađe da provedemo 10 minuta duže u krevetu nego da se šminkamo čim otvorimo oči, ova godina čini da se osećamo i radimo neke stvari malo drugačije.

I dalje nam je prioritet da svaka rutina bude brza i laka, te za takvim trendovima posežemo i kada je šminkanje u pitanju.

Ipak, oni su toliko efektni da nas vrlo brzo dižu iz kreveta jer želimo blistav ten i izgled svakog dana. A dodatni plus je što tokom hladnijih dana, blistavost i sjaj na licu ne prelaze u masnoću i time čine da uvek izgledamo sveže.

Ukoliko ste uzbuđeni da saznate kakvi look-ovi su ove zime trend, nastavite da skrolujete!

1. Mat završnica

Sa hladnom klimom, jakim vetrovima i celodnevnim centralnim grejanjem, koža ima tendenciju da postane suva i bez sjaja. Zato je prioritet učiniti da koža izgleda prirodno blistavo tokom zimskih meseci. Ipak, preterivanje sa hajlajterima nije opcija, već je ove sezone matirana i prirodna završnica izbor za nadoknadu sjaja koji koža prirodno poseduje.

2. Sjaj 2000's

Iako neki nerado prihvataju ponovno oživljavanje trenda šminkanja iz 2000-ih godina, Hailey Bieber ga rado prihvata, a verujemo da će i vas naterati da tražite ružičaste svetlucave senke. Holografska završna obrada, pastelne nijanse i sjaj - daju ovaj savršeni efekat.

3. Oštar ajlajner

Oštro krilo kao žilet je sve što vam je potrebno za stvaranje vrhunskog zimskog izgleda. Najbolji savet: marker ajlajner je najlakši alat za početnike u kreiranju ovog dramatičnog izgleda.

4. Prirodno rumenilo

U danima kada nemate previše vremena da se potrudite oko šminke, rumenilo na obrazima i nosu, i malo maskare su sve što je potrebno da življi izgled. Ove zime, popularne su tamnije crvene nijanse rumenila za stvaranje izgleda kao da ste promrzli na vetru.

5. Usne u boji bobičastog voća

Šta bolje govori da je zimska šminka na tapeti od duboke bobičaste nijanse na usnama? Prirodna šminka koja iziskuje savršen ten i rumenilo naprosto priželjkuje ovakve nijanse na usnama.

6. Duge trepavice

Ove zime u potrazi smo za formulama koje najbolje produžavaju trepavice, a možda odlučimo i za lažne trepavice, sa super-glam izgledom poput Yare Shahidi.

7. Usne sa balzamom

Suve, ispucale usne su još jedna stavka koja nam jasno govori da dolazi zima, a svakodnevno nošenje pigmentovanih ruževa može pogoršati problem. Da biste održale usne u vrhunskom stanju, odlučite se za hranljive balzame i uvedite ih u svoj uobičajen svakodnevni izgled. U stvari, najbolja kombinacija je: metalik olovka na očima, suptilno rumenilo i pune, ružičaste i negovane, sjajne usne.

8. Jewel Tones

Zima je sezona smokey eye-a i iako znamo da je klasik bez greške, ove godine žudimo da probamo nešto drugačije. Vreme je da razmislite o blistavim kozmetičkim proizvodima. Blistava šminka na usnama ili kapcima poput ovog crvenog svetlucanja vrlo brzo pokazuje brz i lak način da poboljšate svoju šminku u trenu. U kombinaciji sa sjajnim usnama, to je potpuno savršenstvo.