Činjenica je da parfemi imaju poseban status u svetu lepote jer nisu samo kozmetički proizvod, već često preuzimaju ulogu modnog dodatka.

Nekoliko kapi omiljenog parfema može lako upotpuniti naš kompletan outfit i učiniti da se jednostavno osećamo malo bolje u svojoj koži...

Zato nam je važno da parfem koji imamo u kolekciji bude dugotrajan kako bi zadržao osećaj svežine tokom celog dana. Koliko god miris parfema bio jak, činjenica je da on jednostavno izbledi tokom dana i imamo osećaj kao da ga nikada nismo ni naneli. Ponekad nije u pitanju parfem kao proizvod, već mesto gde ga nanosimo.

Poznato je da se parfemi nanose na kožu, ali ona nema toliku sposobnost da zadrži miris i sačuva svoju trajnost kao, na primer, kosa.

dugotrajan parfem zadržaće se dugo i na kosi
Unsplash/Laura Chouette 

Zato su parfemi za kosu izazvali pravu beauty revoluciju jer ovaj proizvod omogućava da vaša kosa miriše na vaš omiljeni parfem ceo dan.

Ono što ste sigurno pomislili čitajući ovo je "zašto ne koristite klasični parfem?", tako što ćete ga naneti na kosu umesto na ključne tačke na telu?

Problem je u sastavu klasičnog parfema koji može oštetiti kosu, ili je osušiti jer većina parfema kao osnovu sadrži alkohol, dok parfemi za kosu sadrže ulja i hijaluronsku kiselinu koja hrani kosu i daje joj dodatni sjaj.

Nanošenje parfema za kosu je prilično jednostavno, dovoljno je naneti ga na stilizovanu kosu sa udaljenosti do 30 centimetara.