Iako smo suočeni sa brzim načinom života i mnogim obavezama, uvek nekako pronalazimo vreme za trening mišića tela jer smo svesni svih benefita koje nam pruža - oblikovana zadnjica, zategnute ruke i stomak, oblikovane noge i izuzetan osećaj lakoće posle odrađenog treninga.

A jeste li ikada pomislili da i mišići lica mogu da vežbaju? Kako smo zaboravili da se to odnosi na sve naše mišiće, pa tako i na mišiće lica. U moru tretmana i trendova koji nam nude brza i jednostavna rešenja, lako je zaboraviti da „bez muke nema nauke“ - barem kada je o našim mišićima reč. Ipak, s napretkom tehnologije...

Naravno, pretpostavićete da je odgovor - DA, mogu. TEENLIFTING® predstavlja jedinstvenu i inovativnu metodu i podrazumeva elektrostimulaciju svih mišića lica, vrata, tela i karlice.

Na poseban način, korišćenjem specijalno oblikovanih aplikatora koji su anatomski prilagođeni tretiranoj regiji, za vreme samo jednog treninga aktiviraju se svi mišići lica i vrata. Dr Sanja Malbaša osmislila je protokol od 12 treninga lica. Zamislite različite sprave u teretan koje za cilj imaju da sa svakim treningom aktiviraju sve mišiće lica i vrata istovremeno, a da pri tome mišićne grupe prolaze kroz intenzivan program vežbanja. Na konsultacijama, koje su obavezne i besplatne, pravimo plan i program treninga, koji je prilagođen upravo potrebama samog klijenta.

Već posle prvog tretmana lice izgleda sveže i izgledate kao da ste se dobro naspavali, a sa svakim sledećim treningom postižu se postepeno i individualno, sve bolji i primetniji rezultati. Svakim tretmanom dreniramo i pospešujemo cirkulaciju stimulisanog tkiva, te postižemo opušteno stanje bez napetosti i stresa.

TEENLIFTING® metoda predstavlja neinvanzivan vid podmlađivanja i idealan je izbor za sve one koji nisu pristalice agresivnih tretmana ili ih pak žele odložiti koliko je to moguće.

Treninge mišića lica preporučujemo i kao vid prevencije gubitka tonusa mišića, ali i kao oblikovanje već opuštene muskulature lica. U prvom slučaju, odnosi se na osobe u 20-im godinama gde za cilj imamo održavanje „onog što nam je priroda dala“ - postojećeg tonusa mišića i oblika lica, te sprečavanje pojave mimičkih bora. Posle 30. lice poprima širi izraz, usled opuštanja mišića i gubitka potkožnog masnog tkiva, te mimičke bore bivaju vidljive - tada za cilj imamo aktivaciju i oblikovanje mišića kao i smanjenje vidljivosti bora. U zavisnosti od starosne dobi klijenta, razlikuje se i ritam dolazaka kao i broj potrebnih treninga kojim postižemo željene rezultate.

TRENING LICA KAO VID PODMLAĐIVANJA IDEALAN JE ZA ŽENE KOJE SU PREŠLE 30. GODINU: Otkrijte teenlifting i njegove benefite
Profimedia 

Kako izgleda tretman?

Po dolasku i obavljenim konsultacijama, započinjemo sa pripremom lica. Posle adekvatne pripreme i postavke aplikatora, započinjemo sa treningom od 30, 60 ili 90 minuta. Na početku samog tretmana, mišiće polako uvodimo u trening i postepeno pojačavamo intenzitet vežbanja, postižući na taj način sve prijatniju i jaču kontrakciju mišića. Po završenom treningu, sledi masaža lica, vrata i dekoltea sa ciljem relaksacije mišića i opuštanja klijenta. Nakon toga, možete nesmetano da nastavite sa svakodnevnim aktivnostima. Sam tretman ne zahteva nikakvu posebnu pripremu.

Da li je tretman bolan?

Ne, tretman nije bolan. Intenzitet vežbanja određuje sam klijent.

Da li je tretman za sve?

Kontraindikovano je kod osoba koje su trudne, imaju epilepsiju ili pejsmejker; dok kod osoba koje su 3 do 6 meseci primenjivale botulinum toxin radimo po posebnom protokolu gde stimulišemo sve mišiće koju su „aktivni“ a regiju koja je tretirana neuromodulatorima ne pokrećemo. Poželjno je da, po prestanku dejstva neuromodulatora, klijent uradi TEENLIFTING® tretmane celog lica, kako bismo ojačali mišiće i prevenirali gubitak njihovog tonusa.

Koji rezultati mogu da se očekuju?

Estetika - za podizanje čela i kapaka, smanjenje podočnjaka, podizanje obraza i oblikovanje jagodica, punije usne, konturisanje ivice vilice, zatezanje podbratka i vrata.

Rehabilitacija - kod glavobolje, migrene, hroničnog sinuzitisa, bruksizma, mišićne napetosti, pareze facialisa; za jačanje viličnog zgloba (TMZ), poboljšanu prokrvljenost i elastičnost kože i kose, drenažu i smanjenje oticanja lica.

Ovo nije običan tretman, već pravi, intenzivni trening mišića, kojim oblikujemo lice.