Ako ste jedan od 19 miliona pratilaca Gisele Bundchen na Instagramu, znate da je supermodel strastvena kada je reč o meditaciji, očuvanju prirode i zdravoj ishrani.

"Starost je lepa stvar i prirodan deo života, ali može biti izazovna. Definitivno sam videla promene na svojoj koži tokom godina, a danas kada pogledam ove promene i vidim odraz svih proživljenih godina na svom licu osećam neverovatnu zahvalnost. Kako starim osećam se prijatnije u svojoj koži i zahvalan sam na svakom iskustvi i svaku godinu svog života do sada.”

U nastavku donosimo lekcije za lepotu koje je podelila Gisele Bundschen.

Ishrana

„Mislim da smo ono što jedemo i ta hrana treba da bude naš lek. Veoma je važno piti dosta vode i unositi hranu koja dolazi iz zemlje, poput voća i povrća, a ne prerađenu. Sve ovo se reflektuje direktno na našu kožu.”

Beauty ritual za hidrataciju kože

„Voda je vaš najbolji saveznik za lepu kožu, tako da je potrebno piti je u velikim količinama. Takođe se oslanjam na elektrolite, koji pomažu da se bolje apsorbuje voda i desetostruko povećava hidrataciju. Takođe joj dodajem i limun što je samo bonus vitamina. Odmor je takođe neophodan jer se nedostatak sna lako uočava na licu.”

Vežba disanja za oksigenaciju tena

„Postoji jedna vežba disanja koju sam često radila kada sam bila sklona napadima panike koja mi i danas pomaže da se fokusiram: naizmenično disanje. Samo treba da udahnete, blokirate desnu nozdrvu, zadržite dah na nekoliko trenutaka, a zatim izdahnete na levu nozdrvu. Zatim, to ponavljate naizmenično. Vežbu možete nastaviti 1, 5 ili 10 minuta u zavisnosti od vremena koje imate na raspolaganju, čim se oseti potreba za smirenjem...”

Gisele Bundchen nega kože.
Profimedia 

Profesionalna tajna za postizanje sjaja na licu

„Šminku uvek skidam organskim kokosovim uljem (isto ono koje koristim i u kuhinji) jer je to, po mom mišljenju, najlakši način da skinem sve tragove šminke. Stavljam ga po celom licu, skinem ga tupferom i onda sve isperem mlakom vodom. Zatim intenzivno negujem kožu dobrom hidratantnom kremom, pre nanošenja šminke. Ovo je tajna da koža bude zdravija i glatka pod rukom. I naravno, pijte puno vode!”

Anti-ageing rutina nege kože nakon 40.

„Ujutru prvo očistim kožu, zatim lice poprskam aromaterapijskom maglicom u koju po potrebi ubacim različite sastojke, bilo da je ruža ili lavanda. Kao treći korak nanosim serum iz Capture Totale linije Dior, Super Potent Serum, jer kožu čini zdravom, hidriranom i zategnutijom. Živeći na Floridi, sa vlažnim vazduhom, zaista mi ne treba hidratantna krema osim seruma.
Uveče, pak, očistim kožu, ponekad je napravim piling, zatim nanesem serum, hidratantnu kremu, s vremena na vreme masku, okoloočnu kremu i spremna sam za spavanje. Veoma je važno koristiti noćnu hidratantnu kremu kako bi koža imala vremena da je upije.”

Unutrašnji razvoj

Važna lekcija: okružite se pozitivnim mislima, konstruktivnim razgovorima, čitanjem i gledanjem inspirativnih stvari... Jer lepota nije ograničena samo na ono što stavljate na površinu svoje kože, već i na ono što odlučite da unesete u svoje telo i svoj um. A tu je i ljubav, ljubav koju imamo prema sebi i prema drugima.”