Veliki broj dama se upravo s početkom proleća hvata u koštac sa izazovom zvanim "pomorandžina kora", ne bi li leto dočekale, glatkih nogu i zategnute kože.

Kada je reč o celulitu, zlatno pravilo kaže: dosta tečnosti, zdrava ishrana, trening, međutim, da bi se rešili naslaga veliki broj žena se odlučuje i za popularne tretmane poput maderoterapije, odnosno masaže oklagijama, ili pak anticelulit masaže. Ali, da bi rezultati bili vidljivi, potrebno je minimum desetak tretmana, a neretko i daleko više.

celulit se najlakše uklanja mezoterapijom.
dainis-graveris-tpC9yCBfDJQ-unsplash 

Zato i ne čudi što je nova metoda za kratko vreme postala jedna od najpopularnijih, jer poboljšanje u izgledu kože daje već nakon prvog tretmana, a sa svakim sledećim, celulita je sve manje.

U pitanju je mezoterapija celulita, a mi vam otkrivamo sve što morate da znate o ovoj popularnoj tehnici.

Šta je anticelulit mezoterapija?

Ova procedura podrazumeva aplikovanje minerala, vitamina i amino kiselina u površne slojeve kože. Ako je potrebno smanjiti i obim, anticelulit preparati se kombinuju sa lipolitičkim preparatima – sagorevačima masti koji, tretiraju dublje slojeve kože. Na taj način se istovremeno uklanja celulit i redukuje obim.

To koliko je ovo ozbiljna i efikasna metoda govori i činjenica da se mezoterapija kao specijalizacija izučava više od 3 decenije na univerzitetima u Francuskoj, iako je tek sada postala popularna.

Veoma efikasna za lečenje celulita

Anticelulit mezoterapija je savremena metoda za efikasno uklanjanje celulita. Preparati koji se primenjuju u lečenju celulita su kombinacija velikog broja aktivnih sastojaka koji:

  • ubrzavaju mikrocirkulaciju,
  • omogućavaju bolju drenažu,
  • imaju diuretičko dejstvo i
  • dejstvom lipolitika ubrzavaju metabolizam masnih ćelija u pravcu razgradnje masti.
Celulit se lako može ukloniti mezoterapijom celulita
Shutterstock 

Kakvi su rezultati anticelulit mezoterapije?

Efekti anticelulit mezoterapije su: poboljšanje prokrvljenosti tretiranog tkiva i ubrzanje eliminacije toksina što dovodi do smanjenja depoa i edema u delovima koji su zahvaćeni celulitom sa odličnim estetskim rezultatima dok istovremeno doprinose i detoksikaciji organizma.

Kako izgleda tretman?

Pre svega, reč je o jednostavnoj i bezbednoj tehnici. Tankim, elastičnim iglicama se ubrizgava koktel u različite dubine kože, u zavisnosti od izraženosti problema i tipa kože.

Mezoterapija celulita, u zavisnosti od regije traje od 15 minuta do sat vremena, nakon čega se vraćete svojim uobičajenim obavezama. Ukoliko vas plaše iglice kojima se tretman izvodi, napominjemo da sama procedura može biti malo bolna, međutim, moguće je koristiti kremu sa anestetikom kod veoma osetljivih pacijenata.

Rezultati mezoterapije celulita su dugotrajni.
Profimedia 


Postoji mogućnost da se javi blagi otok, crvenilo ili poneka modrica na mestu uboda, ali to ne treba da vas brine, jer sve prolazi kroz tri do pet dana.

Inače, mezoterapija povećava propusnost ćelija koje su pogođene lošom lokalnom cirkulacijom i time omogućava usvajanje materija iz koktela. Ubodi iglicama su takođe korisni jer se na taj način stimuliše proizvodnja kolagena, esencijalne supstance u borbi protiv celulita, koja pruža našoj koži čvrstinu.

Koliko traje efekat i koliko je tretmana potrebno?

Prve efekte mezoterapije celulita primećuju se odmah nakon drugog ili trećeg tretmana. Procedura se izvodi do dva puta nedeljno, a uglavnom se radi od 5 do 10 tretmana. Nakon toga, rezultati se održavaju jednom mesečno narednih 5 do 6 meseci i to je sve.
Rezultati će vas oduševiti - koža će delovati čvršće, jedrije, a doći će i do smanjenja regije u obimu.

Ko ne može da radi mezoterapiju celulita?

Sama mezoterapija tela je neinvazivna i prirodna metoda koja blagotvorno deluje na ceo organizam. Ipak, zbog svog delovanja se ne preporučuje u sledećim slučajevima:

  • tokom trudnoće i dojenja
  • kod postojanja dijabetesa
  • autoimunih bolesti
  • nekih kardiovaskularnih bolesti
  • alergija

Same cene razlikuju se od salona do salona, ali i od regije na kojoj skidate pomornadžinu kožu, kao i od broja tretmana. A neki prosek cena je oko 90 evra.