Godine 1997. Lancôme je predstavio Teint Idole. Od tada je ovaj puder postao poznat po tehnologiji kojom je nastao kao i svojim celodnevnim prirodnim mat izgledom koji pruža maksimalnu udobnost, dugotrajno prekrivanje i hidrataciju bez neujednačenosti i osećaja težine na licu.

Poboljšan i unapređen kako bi ispunio važne zahteve u nezi kože žena, Teint Idole Ultra Wear postao je globalna ikona. Saveznik, simbol samoizražavanja i osnaživanja; ostaje Lancôme-ov najprodavaniji puder koji postiže izvanrednu dokazanu efikasnost – iz godine u godinu. 

Nakon 26 godina istraživanja od prvog Teint Idole pudera, unapređeni Teint Idole Ultra Wear patentiran je na temelju 14 ispitivanja i 11 godina razvoja. Danas se izvanredna priča nastavlja jer Lancôme pomera granice novom i unapređenom Teint Idole Ultra Wear patentiranom formulom koja prevazilazi očekivanja i nastoji da omogući svakome da pronađe svoju savršenu nijansu.

Nova patentirana formula dolazi u elegantnoj bočici koja se može 100% reciklirati s 25% recikliranog stakla koji se nalazi unutar bočice.

 Uz pomoć napredne Airwear Technology™, Teint Idole Ultra Wear je tako lagan da ga ni ne osetite na licu. Tanak i prozračan, njegova formula dozvoljava koži da diše dok pruža prekrivanje prirodnog mat izgleda tokom 24 sata2.

Sada je obogaćen sa 81% seruma za negu kože, zaštitom protiv zagađenja iz vazduha urbanih sredina kao i zaštitnim faktorom SPF 35. S najboljim rezultatima do sada, nova formula je otporna na znoj i sadrži hijaluronsku kiselinu, moringu, vitamin E i prebiotične i probiotične za trajnu hidrataciju, štiti kožu od zagađenja iz vazduha i štiti kožnu barijeru.

Takođe, Teint Idole Ultra Wear pogodan je za razne potrebe kože: prikriva nesavršenosti, diskoloracije, tragove akni, crvenilo itd. Idealan za svakodnevno nanošenje, pruža povećanu otpornost vašoj koži, postiže prekrivnu moć koja izgleda prirodno, besprijekornog mat završetka te ultrasvježeg osjećaja koji je lagan, s nježnom formulom koja ne isušuje niti začepljuje pore.