Proleće je konačno tu, tik ispred nosa, a to znači - zbogom hladni dani i teški parfemi, dobrodošli nežni, zavodljivi i senzualni mirisi. period pred nama idealan je za cvetne i puderaste tonove, koje je najlakše opisati kao meke.

Verujemo da, kada čujete tu reč i povežete je sa parfemima, znate na šta tačno mislimo. To su oni mirisi koji nisu previše agresivni, ali njihov trag ipak traje celi dan. Ipak, ne "napadaju" naš nos kao što je to bio slučaj sa jakim zimskim parfemima.

Šta je bitno kada birate parfeme za proleće

Parfemi koje nosite tokom prelaznih perioda ne treba da budu preslatki, jer vam mogu dati suprotan efekat ukoliko želite nežne i senzualne mirise.

Takođe, preslatke note mogu biti napadne, a to je, sigurni smo, poslednje što želite. Kada birate miris koji će naglasiti vašu ženstvenost on mora biti dovoljno jak da celi dan traje na koži, ali da je istovremeno dovoljno nežan i suptilan. On vas mora obavijati, ali ne i ostavljati jaki mirisni trag za vama, a ukoliko tražite parfeme koji će vam dati takav efekat, obratite pažnju na favorite koji će biti glavni trend 2023.

Chanel – Coco Madamoiselle

Chanel klasik stvoren je snažne, emancipovane žene. Najbolje od svega je to što je ovo idealn miris za svaki dan, jer je u isti mah i snažan i svež. Prvo što ćete osetiti su mirisne note ćilibara, zanosne pomorandže, a samo srce parfema su jasmin i ruža. U celinu su zaokružili dodiri pačulija i vetivera, zbog čega smo sigurni da ćete ovaj miris obožavati.

Lancôme – La Vie est Belle Iris Absolu

Dame koje žele miris koji je sinonim za ženstvenost i eleganciju obožavaće ovaj parfem koji je mešavina akorda crne ribizle koji daje svežinu slatkoj smokvi. Provlači se i dodir pačulija, kao i iris koji je konkretno u ovom parfemu, 10 puta više koncentrisan nego u drugim La Vie est Belle.

Guerlain – L’Instant Magic

Kralj puderastih parfema stvoren je za nežne duše, a prvo će vas zapahnuti sočni bergamot kojeg prate mošusne note omotane u miris svežih ružinih latica. Tu je i beli mošus odnosno spoj Musquinade koji je omaž slavnoj Guerlinadi. Sve to zaokruženo je toplim notama drveta badema.

YSL – Libre

Još jedan od parfema s kultnim statusom je i YSL Libre koji je stvoren za žene koje vole nešto jače parfeme. Tu su akordi lavande, belog čaja i naranžinog cveta. Sa jedne strane je topao, a s druge hladan, savršen je miks za ovo prelazno razdoblje između zime i proleća.

Versace – Bright Crystal

Ovaj parfem stvoren je za žene koje obožavaju citrusne note u parfemima. Savršen je za proleće i leto, a krase ga cvetne, mošusne i voćne note. Tačnije, ono što ćete prvo osetiti su yuzu i nar, a potom magnoliju, cvet lotusa i božur, dok su mu baza ćilibar, mošus i indijski oraščić. Ovaj miris je definicija senzualnosti.

Mugler – Angel Nova

Mugler je ovaj parfem posvetio ženama koje se ne boje rizika i koje same stvaraju svoj svet. Angel Nova sadrži note maline obogaćene lychee dodirom. Nakon toga osetićete miris ruže iz Damaska. Na kraju tu je akigalawood – derivat ulja pačulija koji se stapa s benzoinom koji je sličan vanili.