"Parfem daje završni dodir eleganciji, detalj koji suptilno podvlači izgled, nevidljiv dodatak koji upotpunjava muškarca i ličnost žene", rekao je davno modni kreator Gianni Versace.

S obzirom na to da "prelepo mirišeš" spada u top pet najlepših komplimenata koje svako želi da čuje, izdvojili smo nekoliko parfema zbog kojih ćete ove reči čuti sve češće.

I dok u moru novolansiranih parfema tragamo za onim pravim, ne možemo odbaciti bočice koje uživaju veliku popularnost na Instagramu i TikTok-u.

Iako se parfemi prilagođavaju koži i na svakoj mirišu drugačije, milioni ljudi na društvenim mrežama favorizuju ovih 5 mirisa.

Preostaje nam samo da im verujemo i upustimo se u kupovinu jednog od top 5 najviralnijih parfema na društvenim mrežama:

1. Red Temptation

Ako vaš budžet ne može da „priušti“ cenu parfemske vode Baccarat Rouge 540, onda je TikTok otkrio njenu ekonomičniju kopiju. Red Temptation by Zara sa notama ambera i narandže će vas oduševiti sličnošću sa luksuznom bočicom.

Zara Red Temptation je kopija za Baccarat Rouge 540.
Zara 

2. Love, Don't Be Shy

Na društvenim mrežama se mnogo govorilo o tome kako miriše Rihanna i koliko su poznate ličnosti oduševljene mirisom koji koristi. Pre nego što je lansirala sopstveni Fenty Eau de Parfum, koristila je Love, Don't Be Shy, koji je uspela da učini izuzetno popularnim. Ova izuzetno slatka aroma sadrži note ruže, nerolija, bergamota, ružičastog bibera, šećera i karamele.

Rihannin omiljeni miris je  Love, Don't Be Shy.
metropoliten.rs 

3. Gypsy Water

U bilo koje doba dana, skrolujući kroz svoj Instagram feed, sigurno ćete naići na estetsku fotografiju koja uključuje miris Byredo. Najomiljeniji od svih je bez sumnje Gipsy Water sa notama bergamota, limuna, bibera, ambera, vanile i sandalovine.

Najomiljeniji od svih parfema je bez sumnje Gipsy Water.
Instagram 

4. Blanche

Sa vrlo malom razlikom, sledeći je „čisti“ Blanche sa notama bele ruže, ružičastog bibera, ljubičice, nerolija, sandalovine i mošusa.

Blanche sa notama bele ruže, ružičastog bibera, ljubičice, nerolija, sandalovine i mošusa.
Byredo 

5. Baccarat Rouge 540

Ova lista nije mogla da prođe bez najviralnijeg mirisa godine: uniseks Baccarat Rouge 540 Eau de Parfum od Maison Francis Kurkdjian. Cvetni miris sadrži note jasmina, šafrana, kedrovine i ćilibara i prema hiljadama TikTokera se pored, odličnog mirisa, može pohvaliti zavidnom dugotrajnošću na koži.

Cvetni miris sadrži note jasmina, šafrana, kedrovine i ćilibara.
Maison Francis Kurkdjian