Fendi ideja o porodičnom povezivanju je malo luksuznija od tipičnog nedeljnog ručka ili odlaska u bioskop. Naime, članovi legendarne italijanske modne porodice (+ Kim Jones) udružili su snage na kolekciji od sedam parfema inspirisanih njihovim ličnostima i najlepšim uspomenama.

Silvia Venturini Fendi — kreativna direktorka aksesoara i muške odeće — oličena je u Perché No, mešavini ružičastog bibera, sandalovine i tamjana, koja treba da evocira "beli čaršav koji se suši na suncu"-

Delfina Delettrez Fendi, Silvijina ćerka, prenela je svoje uspomene iz detinjstva u Maroku u Sempre Mio, svež, citrusni miris sa cvetom narandže iz Marakeša.

Leonetta Luciano Fendi, s druge strane, bila je inspirisana Ponzom, ostrvom između Rima i Napulja gde porodica obično provodi leto. Rezultat je Ciao Amore, mešavina smokve i tonka pasulja koja odražava senzualnost Mediterana.

Anna Fendi, Adele Casagrande Fendi, i blizanci Tazio i Dardo Vascellari Delettrez Fendi takođe imaju svoje mirise — kao i kreativni direktor ženske odeće Kim Jones, koji iako nije u krvnom srodstvu, ipak je član Fendi porodice.

Njegov miris, Prima Terra, inspirisan je pejzažima Južne i Istočne Afrike, gde je proveo veći deo svog detinjstva (njegov otac je bio hidrolog čiji je posao odvodio porodicu na mesta poput Ekvadora, Bocvane i Kariba).

1715958050-fendi-fragrance-perfume3.jpg
Fendi 

Kolekcija, koja izlazi online i u prodavnicama 20. juna, a uključuje i dodatke za parfeme kao što su kožni držači i putne torbice. Tu su čak i minijaturne bočice koje se uklapaju u male, Fendi-brendirane "privezak parfeme" za ponovno nanošenje u pokretu.

Kako kažu: porodica koja miriše isto, ostaje zajedno!

Izvor: ELLE/T.Đ.