Praznična sezona je u toku - novogodišnje proslave uveliko se planiraju, a sa njima i mnogobrojni party outfiti koji će nam dati i tu dodatnu mrvu samopouzdanja. Ukoliko ne uspevate da odvojite vreme i posvetite preveliku pažnju make up segmentu za sezonu žurki pred nama, dobro je znati da postoji jedan proizvod sa kojim ćete uvek moći da postignete festive look.

Pogađate, reč je o crvenom karminu, tom statement proizvodu za šminkanje koji je obožavan još u starom Holivudu. Ne postoji ništa drugo što je tako simbolično ženstveno i osnažujuće kao crveni ruž, posebno u prazničnoj sezoni. U predstojećim danima, bilo da idete na afterwork koktel sa prijateljicama ili na večeru sa partnerom, uvek se možete osloniti na crveni ruž kao neizostavan deo vašeg make-upa. Iako ga mnoge dame poslednjih godina izbegavaju, dajući prednost nude tonovima, dobro je znati da je ovo idealan trenutak da iskočite iz vaše rutine. Dodatno, crveni karmin ima moć da učini da vaše usne izgledaju punije- u nastavku otkrijte kako na pravilan način možete iskoristiti ovu njegovu karakteristiku. 

  • Priprema usana: Počnite sa očišćenim usnama. Koristite blagi piling za usne kako biste uklonili mrtve ćelije kože, a zatim nanesite hidratantni balzam za usne. Ostavite balzam nekoliko minuta da se upije, osiguravajući da su usne hidrirane, ali ne previše klizave.
  • Nanesite podlogu za usne: Ako je imate, koristite podlogu za usne. Ovo pomaže u poravnavanju bilo kakvih linija i stvara osnovu na koju će se vaš ruž pričvrstiti, produžavajući njegovu postojanost.
  • Oivičite konture olovkom za usne: Izaberite crvenu olovku za usne koja što bolje odgovara vašem ružu. Pažljivo oivičite usne, počevši od Cupidovog luka pomerajući se ka spoljnim uglovima. Ispunite cele usne olovkom. Ovaj korak pruža osnovu za vaš ruž i pomaže u sprečavanju razmazivanja boje.
  • Nanesite crveni ruž: Nanesite svoju odabranu nijansu crvenog karmina. Radi preciznosti, koristite četkicu za usne, počevši od sredine usana. Ispunite usne potpuno, pazite da dobijete ravnomernu pokrivenost.
  • Uredite rubove: Ispravite eventualne greške ili mrlje četkicom za korektor. Ovaj korak takođe pomaže u definisanju linije usana i čini boju upečatljivijom.
  • Blotirajte i ponovo nanesite: Blotirajte usne maramicom kako biste uklonili višak ruža, zatim nanesite drugi sloj. Ovo pomaže u učvršćivanju boje i osigurava da ruž traje duže.
  • Fiksirajte puderom (opciono): Stavite tanku maramicu preko usana i lagano pospite bezbojnim puderom preko maramice za dodatnu postojanost.

Pogledajte i naših pet predloga crvenih karmina sa kojima ćete postići željeni make up look ove sezone.

Lancôme L’Absolu Rouge Drama Matte Lipstick in 888 French Idol 

Kako da usne izgledaju veće uz pomoć crvenog karmina
Lancome 

Dior Rouge Dior Forever Transfer – Proof Lipstick in 999 Forever Dior

Kako da usne izgledaju veće uz pomoć crvenog karmina
dior 

NARS Powermatte Long-Lasting Lipstick in Notorious

Kako da usne izgledaju veće uz pomoć crvenog karmina
NARS 

Aura Classic Red Iconic Red 254

Kako da usne izgledaju veće uz pomoć crvenog karmina
Aura 

MAC Powder Kiss Velvet Blur Slim Stick in Love Clove

Kako da usne izgledaju veće uz pomoć crvenog karmina
MAC 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.