Emily Ratajkowski ima mnogo više zvanja od supermodela: ona je autorka bestselera, voditeljka podkasta, glumica, i mama jednog dečaka koji joj je potpuno promenio perspektivu u životu. Nekadašnja jurnjava od snimanja do snimanja više nije glavni prioritet, a umesto višesatne beauty pripreme, Emily je uvela rutinu od samo pet minuta šminkanja.

"Manje je više. I dalje volim šminku, ali sam prešla na ovu rutinu od pet minuta - i dalje iscrtavam pegice i stavljam bronzer za sunkissed efekat - ali cela poenta je da dobijem svež izgled", kaže za Bustle. "Stvarno sam odlučila da počnem da brinem o svojoj koži prošle godine. Koliko god volim šminku, želim da mi bude što manje potrebna. Starenjem, shvatila sam da je to ono u šta treba ulagati - dobru kozmetiku."

U svojoj listi omiljenih proizvoda, supermodel navodi C vitamin (s visokim procentom od 15%), tečni korektor (kojim je u potpunosti zamenila tečni puder) i bronzer u stiku (jer želi da izgleda osunčano tokom cele godine), a pored toga tu je must-have parfem za sezonu proleće/leto 2024. 

 U pitanju je nova verzija kultnog parfema Flowebomb, i to pod nazivom Tiger Lily, a koji potpisuje brend Viktor & Rolf.

"Tiger Lily me podseća na istočnu obalu Meksika, ili Turks i Caicos - mesto sa velikom belom plažom. Ovaj parfem je savršeni saveznik kada želite da se osećate kao da ste na odmoru. Meni zaista miriše na leto." S druge strane, živopisan i zanosan miris otelotvoruje i intenzivna bočica u boji sunca, a posvećen je hrabroj i senzualnoj ženi koja prihvata ženstvenost s nepokolebljivim autoritetom.

Parfem započinje mirisom kokosovog mleka, stvarajući sunčanu eksploziju koja zrači toplinom. U srcu mirisa, naglašen je bujni cvetni buket koji ističe egzotični i divlji akord tigrovog ljiljana. Ova cvetna nota vešto je uparena sa zavodljivom esencijom manga, koja prepliće sa bogatom bazom benzoina, budeći strastvenu senzualnost.

Izvor: ELLE/T.Đ.