Odabir prave nijanse ruža za usne jednako je važan kao i biranje prave podloge za vaš ten. Najbolje nijanse ruževa deluju kao vaši beauty saveznici - ne samo da poboljšavaju ten, već doprinose zdravom sjaju, ali i lepšem osmehu. Naime, must-have svakog nesesera može da pomogne u stvaranju iluzije beljih zuba.

Glavno pravilo? Izbegavajte narandžaste, smeđe i koralne, pa čak i određene nude nijanse. Umesto toga, birajte ruževe za usne s hladnim podtonovima, koji prirodno ističu belinu zuba, a to su nijanse u nastavku:

Crvena sa plavim podtonovima

Crveni ruž za usne može instant osvežiti vaš look. Za svetliji osmeh, izaberite onaj sa plavim podtonovima, jer se plava suprotstavlja žutoj u paleti boja. Ovo stvara vizualni kontrast koji vizuelno čini da zubi izgledaju sjajnije. Nijanse poput bordo i boje jagode, najpre će vsm pomoći u tome. S druge strane, izbegavajte crvenu sa toplim podtonovima ako ne želite žuti efekat.

Screenshot 2024-05-24 at 6.12.54 PM.jpg
MAC 

Bledo roze

Kao i crvena sa plavim podtonovima, bledo roze stvara iluziju svetlijih zuba zahvaljujući svojoj hladnoj bazi, te daje licu nežan izgled. Takođe, mat teksture poželjne su za besprekoran osmeh.

Nijanse ruževa koje čine da zubi izgledaju belo
Anastasia Beverly Hills 

Šljiva

Zagasita nijansa ljubičaste, koja se suprotstavlja žutoj u krugu boja, misteriozna i posebno moderna, idealna je nijansa za zube koji izgledaju intenzivno belo, a sve zahvaljujući jakom kontrastu. Posebno je efektna na preplanuloj koži, te omiljena za letnje dane pred nama!

Screenshot 2024-05-24 at 6.23.04 PM.jpg
Bobi Brown 

 Izvor: ELLE/T.Đ.