Preterano se opustite na odmoru ili zatrpane gomilom obaveza zaboravite na svoj redovan program vežbi, i dva do četiri kilograma viška se iznenada - i neosetno - pojave niotkuda i „zalepe“ za vaše telo. Koji god razlozi da su u pitanju, ne dozvolite da vas frustracija zbog suvišnih kilograma spreči da se doterate i pokažete šta imate. Vi znate kako na duge staze da se vratite u normalu (zdrava ishrana, vežbanje...), ali ako apsolutno morate do sutra da izgledate ultravitko i seksi, evo supertajni koje će vam pomoći da u tren oka izgledate (i osećate se) vitko i zategnuto!

Odeća koja sužava

Izaberite pravi model. Istaknite liniju struka pantalonama ili farmerkama sa spuštenim strukom i našivenim džepovima na zadnjem delu (koje su najbolji izbor za ravnu pozadinu). Ali povedite računa da vam budu pomalo tesne (ipak ne pretesne). Ako su vam i pantalone i top u jakoj, svetloj boji možete da delujete punije, kao i u kariranoj ili odeći na široke pruge. Pravilo je - što tamnija odeća to sitnija figura. Nosite uže T-majice, pripijene košuljice i majčice na bretele - poželjno je što dubljeg dekoltea. Ako obučete preveliki gornji deo, u nadi da ćete tako sakriti višak kilograma, znajte da ćete u njemu samo delovati glomaznije.

Visoke štikle - obavezno!

To je najbrži način da suzite figuru i delujete više. Stvar je u proporciji! Ako ste visoke 165 cm i imate 58 kg, sa štiklama postižete visinu od 170 cm na isti broj kilograma. No, pažnja! Ako ste inače visoke 180, prostom računicom, prerasli biste u planinu, te birajte pažljivo visinu potpetice.

Minimalizujuća šminka

Istaknite jagodice. Osenčite lice i nećete celo veče morati da „usisavate“ obraze. Evo kako: na mesnati deo obraza, tik ispod jagodica, stavite bronzer - tako ćete dobiti efekat užih obraza, a istaknutih jagodica, tvrde šminkeri. Zatim na jagodice nanesite malo svetlucavog rumenila u prahu u boji šampanjca.

Glamurozno blistajte. Stvorite iluziju uz pomoć svetlucavog losiona ili ulja za telo. Čestice koje reflektuju svetlost će odvući pažnju sa problematičnih delova.

Neka vam dekolte izgleda bujno. Ovo je jednostavan trik. Uz raskošan dekolte struk deluje tanje, a cela figura skladnije. U udubljenje između grudi nanesite bronzer u prahu koji je otprilike dve nijanse tamniji od prirodne boje vaše kože, i u tren oka dobijate bujno poprsje.

Zauzmite pozu

Hod koji izdužuje. Zabacite ramena unazad i na dole, a zatim izvijte karlicu tako da uvučete stomak. Tako ćete „izravnati“ i stomak i zadnjicu. Stojte (i sedite) uspravno. Zamislite da vam je za vrh glave privezan konopac koji vas vuče na gore. Vaše novo držanje će zračiti samopouzdanjem i osećaćete se kao da ste jedno 10 centimetara više.

Izravnajte stomak. Moćna mini-serija vežbi za stomačne mišiće će vam pomoći da cele noći budu zategnuti, tvrde treneri. Uradite 30-ak rotacija gornjeg dela tela (sa rukama iznad glave okrećite torzo na jednu pa na drugu stranu, pri čemu karlica i kolena treba da ostanu nepomični), a posle toga i 30 vežbi izvijanja torzoa (u istom položaju se naginjite na stranu, ne pomerajući pri tom kukove).