Glumice kao što su Alison Steadman (66), Kate Winslet (37) i Joanne Collins (80) velike su obožavateljke univerzalne NIVEA kreme. Iako ove dame sigurno ne brinu o svom budžetu, te sa lakoćom mogu da koriste luksuzne kreme, one za svoj negovan izgled zahvaljujuju upravo ovoj kremi.

Na tragu ove tvrdnje, novinarka britanskog Daily Mail-a, Claire Cisotti napravila je mali eksperiment tako što je, kako prenosi ovaj izvor, 4 nedelje koristila na jednoj polovini lica NIVEA kremu, a na drugoj višestruko skuplju Crème de la Mer.

Pre početka eksperimenta novinarka je testirala kožu lica uz pomoć aparata koji je napravila NASA za utvrđivanje nivoa zračenja na koži astronauta, koja, pod različitim nivoima osvetljenja meri količinu bora, oštećenja od sunčevog zračenja i stepen crvenila kože. Test je pokazao da na pragu 47. godine Claire ima bore veće od proseka, te da joj je koža dehidrirana i blago crvena.

Posle 4 nedelje, uradila je isto istraživanje i rezultat  na strani lica gde je koristila NIVEA kremu je pokazao bolju hidriranost kože, crvenilo se povuklo, a nekoliko sitnijih bioa je nestalo. Istraživanje je pokazalo da je, sve u svemu, ta polovina lica podmlađena za otprilike 5 godina

Njeno tajno oružje – legendarna NIVEA krema pokazala se kao efikasno rešenje za idealnu negu lica zrele kože, a sve u okviru budžeta koji može da priušti skoro svaka žena na planeti.

NIVEA krema u prepoznatljivom plavom pakovanju pojavila se prvi put pre više od 100 godina i najavila nov eru u oblasti nege kože lica.

Otada, plava limenka NIVEA kreme, njen jedinstveni miris, jednostavna formulacija i baršunasta tekstura ostali su najbolji prijatelj velikom broju ljudi. Ona ne pruža samo pouzdanu, hranljivu negu - ona budi sećanja na mesta, mirise i teksture koje povezujemo sa detinjstvom. 

Iz kojeg god razloga, plava limenka je postala jedan od najuspešnijih proizvoda za negu kože svih vremena. No, važnije od toga, ona je deo tradicije miliona porodica u više od 200 zemalja širom sveta. I nadamo se da će nastaviti da ljudima pruža lepa sećanja i zdravu, negovanu kožu svakog dana.