Ruke

Folirajte: Igra svetlosti i senke može napraviti čudo na nadlakticama bez dovoljno tonusa. Dva dana pre nego što se skinete u kupaći kostim, samopotamnjivačem sa vrlo slabim efektom istonirajte samo nadlaktice.

Dodatak: Na plaži samo na prednju stranu bicepsa nanesite ulje ili neki tečni šimer. Tako će ruke izgledati uže i definisanije nego što jesu.

Ten

Folirajte: Što je koža tamnija, to se nepravilnosti manje vide. Jarkim ružem napravite dobar kontrast u odnosu na preplanuli ten. Najbolje bi bilo da je u toplim tonovima tj crvenoj, naradžastoj ili boji korala.

Dodatak: Ako već odlučite da se našminkate na plaži, nemojte da izgleda kao da ste se šalili ili da ste nesigurni. Opredelite se za ruž žive boje i pune, superotporne teksture, srednjeg rešenja nema.

Pozadina

Folirajte: Glatka koža = lepa pozadina. Kada je zadnjica u pitanju, ne postoji previše pilinga. Osim što će ukloniti mrtve ćelije, jaka eksfolijacija pokrenuće i mikrocirkulaciju i momentalno popraviti tonus kože.

Dodatak: Iako ne možete da vidite svoju guzu, svi ostali mogu, pogotovo ako ste u bikiniju. Svako jutro pre nego što odete na plažu, četkom od mekane dlake uradite piling i zategnite kožu pozadine i zadnje lože.

Leđa

Folirajte: Potamnela koža momentalno daje iluziju da imate manje kilograma, zato nemojte da zaboravite ni leđa. Najbolje bi bilo da vam neko drugi utrlja proizvod za samopotamnjivanje velikim kružnim pokretima, da ne biste imali fleke.

Dodatak: Malo šimera na pravim mestima stvoriće savršenu optičku varku. Proizvod sa svetlucavim česticama nanesite na ramena. Tako će ona momentalno doći do izražaja i stvoriti optičku varku bolje mišićne definicije. 

Tekst: Branislava Kostić