PEGICE NISU ZA SKRIVANJE, VEĆ ZA POKAZIVANJE: Nacrtajte ih tako da izgledate stylish poput poznatih influenserki

Svi su postali opsednuti pegicama na licu, a evo inspiracije kako da ih nacrtate i vi.

Profimedia

Žene sa pegicama su u staroj Grčkoj smatrane naročitim obožavateljkama sunca, pa čak i boginjama. Kasnije su ove pigmentne mrlje nepravedno dobile etiketu ''mane'' i ''nesavršenstva''.

Izbeljivane su najagresivnijim metodama: kalijum cijanidom i maskirani olovnim prahom. Vremenom, nastale su i savremene tehnike, manje opasne po život, ali su se same pege i dalje često smatrale nepoželjnim nedostatkom.

Zahvaljujući influenserkama nove generacije, pege ne samo da su prestale da budu mana, već su postale IN. Šarmantne, mladalačke i nežne, pege su jedan od najvećih i najtoplijih trendova lepote ovog proleća, primetan kako na modnim pistama, tako i na Instagramu gurua mode i lepote.

Profimedia 

Prirodne pege se više ne kriju ispod gustih, snažno maskiranih pudera, a za modne ljubitelje koji nemaju prirodne pege na tržištu su se pojavili kozmetički proizvodi specijalno dizajnirani za njihovo iscrtavanje. Pored uobičajenih smeđih tonova, tu su i slike šarenih i sjajnih pega, koje vas pozivaju da uživate u razigranim poljupcima sunca.

Ukoliko poput Meghan Markle, Kylie Jenner i Gisele Bundchen imate sreće sa prirodnim pegicama, na njih stavite što manje pudera, a u najboljem slučaju na lice stavite samo hajlajter. Ukoliko ih prirodno nemate, onda možete da ih nacrtate smeđim ajlajnerom.

Loreal 

Sve što je potrebno jeste da tačkate predeo nosa i obraza, tako da izgleda prirodno.

 Takođe, ako ste smeliji, možete da napravite i biserne pege uz pomoć samolepljivih nalepnica.

 Za one koji ne vole da eksperimentišu, tu je najblaža varijanta.

 Postoji još jedan način da napravite pegice bez crtanja, a u videu ispod saznajte kako.

This browser does not support the video element.

Kako postići pegice uz pomoć šminke  Instagram/ nedajankov