5 LAGANIH TEČNIH PUDERA KOJI SE OBOŽAVAJU TOKOM TOPLIJEG VREMENA: Od luksuznih do drogerijskih - odaberite pravi za sebe

S prolećem stiže i toplije vreme, a evo koji lagani tečni puderi će biti idealni saveznici za kožu koja je sjajna, a nije zapušena.

Naked Cashmere via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Većina žena izbegava tečne pudere tokom toplijeg vremena. Malo maskare, korektora i nešto ruža obično ''obavlja posao'', posebno tokom najvrelijih letnjih dana. Ipak, naša koža lica zaista ima ''one'' dane kada želimo da podstaknemo njenu lepotu i sjaj. Odabir pravilne formule je ključan jer nipošto ne želimo ''efekat maske'', a ni neurednu, istopljenu šminku. Zato biramo lagane, ali dugotrajnepudere.

Prilikom odabira prave podloge, uvek je važno da razmotrite svoj  tip kože, a dobra vest je da će ove lagane odgovarati gotovo svima. Na suvoj koži, odlične su jer se njihova gotovo neprimetna tekstura ne uvlači se u bore i fine linije, a na masnoj koži ne izazivaju zapušenje pora. Takođe, kako su ove podloge prozračnije, smanjuju rizik od nastanka bubuljica. 

Da vas spasimo od pretraživanja beauty polica i gubljenja sati u beskrajnom skrolovanju, donosimo listu najboljih laganih tečnih pudera za proleće i leto.

1. Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation Hydration and Longwear

Kreiran za dugotrajnu hidrataciju, Chanel Les Beiges Healthy Glow sadrži više od 40% vode, sa hidratantnim agensima, antioksidansima i pigmentima koji reflektuju svetlost kako bi poboljšali izgled i sjaj kože.

Chanel 

2. Dior Forever Skin Glow Foundation SPF 15

Osim SPF-a, ova podloga sadrži 86% sastojaka za negu kože, uključujući ekstrakte irisa, hibiskusa i divljeg maćuhica koji revitalizuju i štite kožu tokom nošenja. Kada je nanesete vlažnim beauty blenderom, bukvalno izgleda kao druga koža, a brend obećava 24 sata trajanja.

dior 

3.  ARMANI BEAUTY Luminous Silk Foundation

Svilenkasta lagana tečna podloga za besprekorno nanošenje. Stvorite svoj prirodni sjajni ten sa višestruko nagrađivanim bezuljnim fluidom koji uz pomoć Micro-fil™ tehnologije poboljšava teksturu kože i prikriva nedostatke. Formula je obogaćena glicerinom kako bi pružila hidrataciju tokom celog dana.

Armani Beauty 

4. L'Oreal Paris True Match Foundation

Što se tiče drogerijskih dragulja, to je svakako jedan od najprodavanijih pudera True Match, koji osim lagane teksture, ima i vrlo dobru pokrivnu moć. Njegova formula je 80% hidratantna, te obogaćena hijalurnoskom kiselinom, što čini da koža izgleda mlađe i svežije.

Loreal 

5. Revlon PhotoReady Candid™ Natural Finish Anti-Pollution Foundation

Inovativna tekstura je istovremeno kremasta i izuzetno lagana - a ipak izjednačava ten kože. Uključuje sastojke protiv zagađenja i plave svetlosti, antioksidantni vitamin E i ulje od kaktusa, a važno je i istaći da je napravljena bez parabena, sintetičkih boja i jakih mirisa.

revlon 

Izvor: ELLE T.Đ.