SUNCE U BOČICI: Otkrijte 7 letnjih parfema koji stvaraju luksuznu, zlatnu auru oko vas

Letnji parfemi koji mirišu na sunce, more i plažu? Imamo najbolje!

Unsplash/Emily Wang

Kada pomislimo na leto, u momentu nas preplavljuju bezbrižnost i dobro raspoloženje. Sve odiše laganom, neopterećujućom atmosferom, dok u mislima odjekuju škure, galebovi i talasi. Baš to je efekat koji želimo da naš parfem dodatno pojača.

Mirisi inspirisani suncem, plene i privlače svu pažnju tokom letnjih meseci. Obično u zlatnožutoj boji, prožeti citrusima, tropskim belim cvetovima, egzotičnim voćem i vodenim ili biljnim notama, otelotvoruju svu sunčevu magiju. Ove note ne samo da su dovoljno sveže da možemo da dišemo i u najtoplijim danima, nego i podižu raspoloženje, te kreiraju najlepša sećanja. 

Pa ako ovog leta želite sunce u bočici - pogledajte ELLE listu najboljih.

1. Estée Lauder Estée Lauder Bronze Goddess

Privlačan i seksi. Baršunasta tekstura cveta Tiare istaknuta je uz kremasti kokos i sjajnu toplinu ambre, sandalovine i vanile. Osećajte prijatnu toplotu, strast i privlačnost tokom celog dana. 

Estee Lauder 

2. Loewe Solo Ella Elixir

Visoki nivoi esencijalnih ulja čine da note kruške i tuberoze u ovom blistavom parfemu traju još duže. Inspirisan je zalaskom sunca: stanjem milosti i ravnoteže, balansom suprotstavljenih akorda. 

Loewe 

3. Narciso Ambree

Zamislite miris luksuzne kreme za sunčanje podignut na viši, sofisticiraniji nivo. Opsednuti smo ovim parfemom tokom leta, jer iako na bazi bogate vanile i mošusa, zahvaljujući notama ylang ylanga, frangipani cveta i ćilibara, stvara prozračnu zlatnu auru oko onog ko ga nosi. Odjednom, svi žele da budu u vašoj blizini. 

NARCISO 

4. Sun di Gioia Giorgio Armani

Ženstven, elegantan i neodoljiv - Sun di Gioia parfem sa sobom nosi vedru atmosferu leta i osećaj sreće koje proizvode prvi sunčevi zraci na koži, a posvećen je ženi koja je jaka, dostojanstvena i slobodnog duha. Otvara se notama bergamota i bele frezije, u srcu su frangipani cvet, ylang-ylang i jasmin Sambac, dok se osnova parfema sastoji od mešavine nota vanile, irisa, benzoina i molekula ambroksana. 

Giorgio Armani 

5. Byredo Sundazed

 Sa notama limuna, mandarine, nerolija i jasmina, ovaj parfem donosi osećaj uživanja na toplom, sunčanom danu. Zamislite sebe na terasi mediteranskog restorana u hladu ili u bašti omiljenog hotela na obali - nema boljeg osećaja. 

Byredo 

6. Kilian Sun Kissed Goddess

 Kilian Hennessy opisuje ga kao "miris leta, miris sreće", a u pitanju je topao, živahan i dugotrajan miris koji postaje bolji što ga duže nosite. Note: esencija ilang-ilanga, cvet tiare, kokos, drvo guaiac, cistus labdanum.

Killian 

7. Juliette Has a Gun Lust For Sun

Lust for Sun je sunčeva svetlost koja isijava sa vaše kože u prozračnom i svetlom letnjem danu. Juliette Has a Gun čini zanosan buket ilang-ilanga, jasmina i cvetova tijare, s dodatkom kremastog kokosa. Uronite u leto kad god poželite.

Juliette has a gun