Veliki beauty brendovi za svoja zaštitna lica uglavnom izaberu poznate osobe za koje smatraju da mogu najbolje predstaviti njihov proizvod, a za takve saradnje čujemo na gotovo nedeljnoj bazi.

Ipak, vest da će glumica i režiserka Angelina Jolie postati zaštitno lice novog parfema kuće Guerlain, snažno je odjeknula u medijima, budući da živi prilično privatnim životom, a trenutno se nalazi pod posebnim fokusom medija zbog aktualnog razvoda.

Iako svi detalji oko nove mirisne kreacije još uvek nisu poznati, znamo da ga je stvarao Thierry Wasser te da možemo očekivati "mirisne note žene".

Kreator nekih od najupečatljivijih parfema svih vremena, Jacques Guerlain, na ovu je temu izjavio kako kuća "stvara parfeme za žene kojima se divimo". U tom smislu treba spomenuti i kako Jolie nije samo zaštitno lice parfema, već je i sama poslužila kao inspiracija kreatoru.

Budući da je Angelina Jolie poznata humanitarka, ne čudi inicijativa kuće da se kompletan prihod od prodaje donira u dobrotvorne svrhe.

Partnerstvo izmedju Angeline Jolie i Guerlaina je započelo u Kambodži u decembru 2015, gde je ona režirala svoj film “First They Killed My Father”. Ljubav Angeline Jolie i Guerlain-a svoje korene ima još iz glumičinog sećanja iz detinjstva kada je njena majka koristila Guerlain puder.

Nekoliko reči o bočici

Za lansiranje novog ženskog Mon Guerlain parfema, Guerlain je poznatu quadrilobe bočicu (1908) redizajnirao i modernizovao postavljajući na nju raspršivač. Vrat bočice krasi filigranski reljefna zlatna traka. Poput i bočice Mon Exclusif, bočica je bez etikete da bi se mogla gravirati i na taj način dodatno personalizovati.

Naziv Guerlain je postavljen na samom dnu bočice skoro nevidljiv, ali istaknut reljefnim otiskom.

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/