Poznata glumica Kate Winslet važi za jednu od najlepših žena na svetu koja je pritom ponosna na činjenicu da nikada nije robovala određenim standardima (pogrešnim!) lepote i vitkosti. Čak naprotiv, Kate je u milion intrevjua umela da viče (naravno, ne bukvalno) kako voli svoje „neperfektno“ telo puno oblina.

Mi moramo da priznamo da smo Kate od starta zavoleli. I to najviše jer je uvek glasno i javno pričala o tendenciji društva da oblikuje nerealne standarde lepote potiskujući sve ono što je prirodno i lepo. Plus, nadamo se da ne moramo da spomenemo kako je jedna od retkih glumica koja uvek izgleda prirodno, pored Naomi Watts, Selma Hayek i još nekolicine glumica.

Zato vam donosimo njenih 10 najmoćnijih izjava koje mogu samo da vas podstaknu da zavolite svoje TELO: 

“Da, imam i ja običaj da popijem neki sok od povrća ali to ne znači da ću svaki dan da budem samo na soku. Nit je zdravo, nit je to način života, a pritom je krajnje dosadno. Boring!”   

“Kada sam odrastala nikada nisam čula nijednu ženu u svom okruženju da kaže ‘volim svoje telo’ . Ni mamu, ni stariju sestru, pa ni najbolju drugaricu. Ni da voli, ni da je ponosna na njega. Zato sam odlučila da govorim to često i to u društvu svoje ćerkice Mie jer smatram da ljubav i odnos prema svom telu stvaramo još dok smo u detinjstvu, dok smo mali. Taj pozitivan odnos i stav mora da nauči odmalena...“  

“Prihvatam i volim svoje telo. I činim sve da ga oblikujem najbolje što mogu.” 

“Stomak mi je od porođaja sav u strijama, grudi su mi natekle, a noge pune celulita… ali to je sasvim ok. Ja sam ok sa tim. Imam 33 godine i kada se pogledam u ogledalo često kažem sebi ‘ ženo pa ti izgledaš fantastično!’. Naravno da ne izgledam. Jer, niko nije savršen. Ja čak i ne verujem u savršenstvo. Ali verujem u ovaj stav ‘ovo sam ja i pogledajte kako sam nesavršena’. Na to sam ponosna.”  

PageBreak

“Nikada nisam želela da budem poznata. Nikada nisam imala velike ambicije. Nikad. Uvek sam bila punija. Debeljuca. I tada nisam znala nijednu glumicu koja je debela. Prosto, nisam sebe videla u tom svetu. Jer znate kako kažu: jednom debelo dete, uvek debelo dete. Jer vas tada muči osećanje da sa vama nešto nije u redu, da ste drugačiji od ostalih. I još uvek priznajem, imam taj osećaj. Često vidim ispred sebe neku ženu kako nosi skinny jeans i izrezanu majicu, i pomislim ‘trebala bih više da se potrudim. Trebalo bi da izgledam ovako.’ Ali onda mi kroz glavu prođe ‘hej, pa mora da joj je neudobno i da umire u tim štiklama!‘  .  

“Mislim da je bitno da shvatimo kako ne postoji standard i da ne možemo da težimo ka nečemu što je normalno jer za normalno ne postoji definicija.  Kad malo bolje pogledam, ne poznajem nijednu ženu u svom okruženju koja nosi XS. Ne oprostite, znam. To je moja ćerka. Ali Mia ima samo 11 godina.“   

“Nemam nijedan deo tela koji mrzim ili bih želela da zamenim, promenim ili operišem. Ja volim svoje butke, svoje raskošne, velike grudi i bokove.”

“Volim da posmatram ljude oko sebe dok šetam ulicom. Tada mi kroz glavu prolazi kako nemam savršene grudi, 0 celulita jer sam sva u oblinama. Ako će ovaj stva pomoći mnogim ženama da se osećaju samouverenije, onda super.”

“Kada sam bila mlada, nikada se nisam osećala privlačno, atraktivno. Bila sam mahom nesrećna skoro svaki dan i to je doprinelo da se zatvorim i nekako povučem u sebe. I znam da će jedan deo mene uvek imati u glavi tu brigu kako nikada neću biti mršava kao druge glumice.  Ali polako, vremenom kada sam počela da ostvarujem svoje najveće snove, bivala sam sve opuštenija u vezi svog tela, shvatajući da je i moje telo lepo i privlačno. Danas uopšte ne mislim da izgledam loše za ženu koja je dvaput rađala. Ali bez obzira na to, nijedna žena ne bi trebalo da oseća bilo kakav pritisak ili da se upoređuje sa drugom ženom. 

“I ta idealna figura koju bi svaka žena trebalo da ima posle porođaja? Zar se ne umorite od dosađivanja ženama povodom toga. Niko od nas nije mađioničar pa da učini da višak kilograma nestane. Pustite nas da to uradimo onako kako mi želimo.” 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/