Svi već znamo da su niche parfimerije savremeni lifestyle fenomen - riznica retkih parfemskih etiketa, priča o tradiciji izrade prestižnih mirisa i njihovim trendi izdancima, mesto za inspiraciju novitetima i olfaktorno putovanje u nostalgiju - ali šta bi se desilo kada bi se i o skincare linijama razmišljalo sa istom kustoskom posvećenošću i “prstom na pulsu” globalnih trendova?

Sada imamo odgovor na to - Belodore više nije samo adresa br.1 za najpoželjnije niche luksuzne mirise, nego postaje i ultimativna destinacija za niche negu kože. Isti elegantni pristup, samo sa fokusom na onome što je optimalno u regenerativnom i inovativnom među uticajnim kozmetičkim markama.

Tajming je bio perfektan - vlada globalna pomama za etičkom i efikasnom kozmetikom koja čini da se osećamo onoliko dobro koliko i izgledamo, te dokazuje da istina o lepoti nikad nije jednodimenzionalna: možemo uživati u nezi koja je dobra za nas, ali istovremeno ima fascinantni brand-background i elegantno dizajnirana pakovanja koja takoooo dobro izgledaju na polici u kupatilu. 

GRA0019 Deep Cleansing Facial Masque - Wheatgerm_ Ginkgo_ Cranberry 75ml_Lifestyle.jpg
Jim Wilde/This picture is copyright of Jim Wilde Photography. 

Clean beauty je novi luksuz, a ove marke dostupne u premijum portforliju za negu kože Belodore ujedinjuju ta dva nekad suprotstavljena principa lepote - britanski Elemis i australijski Grown Alchemist.

Elemis bi mogli za početak da vam dočaramo kao “beauty ekvivalent engleske tradicije čaja u pet”, ali to bi bio samo početak priče. Lajtmotiv Elemisa je “istina u lepoti” - veruju da izgled vaše kože danas reflektuje životne izbore koje ste napravili juče i zato se oslanjaju na kompletan wellness ugođaj. Spajajući dušu aromaterapeuta, duh umetnika i naučničku posvećenost rezultatima slave tridesetogodišnju ekspertizu i prisutnost u 45 zemalja sveta.

4365-ELEMIS-NEW Pro-Collagen Morning Matrix-50ml-PACK-LID_OFF-NEIMAN MARCUS.jpg
Elemis 

Svi njihovi preparati su formulisani u njihovom habu za inovacije u Londonu i proizvedeni u Velikoj Britaniji - ukoliko ne znate od kog biste počeli, dozvolite da preporučimo onaj oko koga trenutno vlada najveća fama na društvenim mrežama (i to sasvim opravdano) - Pro-Collagen Cleansing Balm prosto topi tragove mejkapa, dnevnog zagađenja i ostalih nečistoća čineći da koža lica sija i bude mekana na dodir.

50196_Pro-Collagen_Naked_Cleansing_Balm_100g_front.jpg
Elemis 

Ako Elemis percipiramo kao “osvežen” pogled na tradiciju, Grown Alchemist je digitalni buntovnik za koga su pravila kozmetičke industrije tu da bi se kršila. U minimalističkim pakovanjima upečatljivo pročišćene grafičke kulture nalaze se podjednako promišljene formulacije koje blagonaklono utiču na način kako telo obnavlja i regeneriše kožu. Holistički pristup prepoznavanju mehanizama kako koža stari, oštroumna je ideja osnivača brenda, braće Kestona i Jeremyja Mujisa, Australijanaca koji su lansirali Grown Alchemist razvijajući "biokompatibilnu lepotu": formule s neuporedivom sinergijom biologije i kozmetičke hemije.

GRA0040 Regenerating Night Cream Neuro-Peptide_ Violet Leaf Extract 40mL_Lifestyle_2.jpg
Jim Wilde/This picture is copyright of Jim Wilde Photography. 

Činjenica da je reč o naučno potkovanom brendu sa hipsterskim šarmom osigurala je Grown Alchemistu kultni status među slavnima i fashion ekipom. Dizajner Alexander Wang za svoje revijske prezentacije, umesto elaborativne šminke, bira “hi-tech” glow Grown Alchemist režima nege, a glumica i wellbeing advokatica Gwyneth Paltrow preporučuje balzam za usne s ukusom lubenice i vanile bogat vitaminima.

GRA0451 Credo Favourites Kit_Lifestyle_1.jpg
Jim Wilde/This picture is copyright of Jim Wilde Photography. 

Stvar je jasna, Belodore skincare selekcija učiniće da o svojoj beauty rutini razmišljate kao o produžetku sopstvenog stilskog narativa - i ogledalu sopstvenih vrednosti.