Imajući na umu specifične probleme sa kožom kada kupujete šminku, zaista je velika razlika - posebno kada dođete u zrele godine. Otkrivanje najboljeg korektora za zrelu kožu (i pudera, u tom slučaju) može poboljšati ili pokvariti vaš izgled.

„Trebalo bi da budu jednako kremasti i pigmentovani jer ne želite da se uvuče u sitne linije, ali želite da prekrije bilo koje problematične delove lica“,objašnjava profesionalni šminker za Vogue, Gucci Westman. Zrela koža ima najviše koristi od formula koje nisu previše guste ili praškaste, već lagane, kremaste i daju sjaj.

Za šminkerku Jennu Scavone, ovo znači odabir korektora na osnovu sastojaka. „Fokusirajte se na one koji se fokusiraju na negu kože, koji će vam pomoći da zaštitite i obnovite delikatnu kožu oko očiju“, objašnjava ona.

„Sastojci koje treba tražiti su vitamin C, hijaluronska kiselina, peptidi i ceramidi, jer oni pomažu da posvetlite, zaštitite i izlečite kožnu barijeru. Ako patite od kesica ispod očiju ili tamnih podočnjaka, pronađite korektor sa kofeinom; pomoći će da se zategne i učvrsti područje ispod očiju.”

Od korektora sa SPF-om do formule za uklanjanje tamnih podočnjaka, ovo su najbolji korektori za blistavost zrele kože.

Za hidrataciju

Chanel Sublimage Le Correcteur Yeux

Za posvetljivanje

Yves Saint Laurent Touche Éclat All-Over Brightening Concealer Pen

Za tamne podočnjake

Giorgio Armani Luminous Silk Concealer

Sa SPF-om

Bourjois always fabulous

Dugotrajna formula

Dior Forever Skin Correct Concealer

Mat finiš

MAC - Pro Longwear

Kako naneti korektor na zrelu kožu?

„Bez obzira koliko je korektor dobar, priprema kože je neophodna za žene sa zrelom kožom“, kaže Moultrie. „Maske za oči i dobra krema za oči su ključni. Nakon kreme za oči, morate sačekati pet minuta pre nego što nanesete korektor."Za Scavonea, sve je u hidrataciji, jer će „hidrirani podočnjaci izgledati jedrije, a to će pomoći da se izglade fine linije i bore“. Za dodatnu hidrataciju, ona često meša korektor sa malom kapljicom ulja za lice za besprekoran finiš.

Prilikom nanošenja, stručnjaci se slažu da je manje više. „Nanesite veoma malu količinu, samo tamo gde je potrebno, i ublendajte je u kožu svojim domalim prstom“, objašnjava Scavone. "Previše proizvoda će samo otežavati kožu i učiniti bore očiglednijim."