Hajlajter je najbrži i najbolji način da brzo i lako naglasite lice i istaknete jagodice. Međutim, kada je reč o samoj tehnici, većina se drži "poroverenog"  - postavljaju ga na vrh jagodica i eventualno na vrh nosa i to je to. Međutim, nevezano da li volite suptilno naglašavanje ili ste fan izraženog hajlajtera, ova tehnika ima jednu ogromnu manu.

Prema rečima šminkerke slavnih Melisse Murdick, ukoliko istaknete samo jagodice, to znači da ćete samo iz jednog ugla imati naglašeno lice, što zna da se pretvori u pravu katastrofu prilikom fotografisanja jer se svetlost reflektuje tako da dobijate "štraftu" preko obaza.

"Ovakav način šminkanja je zastareo", rekla je Melissa i pokazala novu, bolju tehniku koja "zadržava" svetlost na licu i sa kojom će hajlajter izgledati dobro iz svih uglova.

trenutno je viralan drugačiji način hajajtovanja lica.
Instagram 

Make-up umetnica koja je do sada radila sa Selenom Gomez, Dojom Cat i drugim slavnim damama, ali je ujedno i jedna od najzastupljenijih u kampanjama brojnih modnih brendova, pokazala je trik za hajlajtovanje koji je do sada videlo preko 2 miliona ljudi.

Najbolje u celoj priči je što vam nije potrebno nikakvo znanje da biste ovako nešto izveli, a sve što vam je potrebno su hajlajter ili iluminator i prst ili četkica.

Pogledajte video:

NAKON OVOG TRIKA ZABORAVIĆETE STARI NAČIN KORIŠĆENJA HAJLAJTERA: Naglasite jagodice na bolji način TikTok/itsmakeupbymelissam

Dakle, lice se strateški naglašava na 4 tačke koje su postavljene oko oka i koje će reflektovati svetlo na bolji način i dati zavodljiviji, podignutiji i izraženiji, a opet dovoljno suptilni izgled. Dakle, kako se budete kretali, svetlost će se "lepiti" na 4 mesta, čime ćete ovaj deo lica biti bolje naglašen.

Prva tačka se postavlja na samom vrhu jagodica, druga u uglu oka, treća ispod obrve tačno na polovini oka, i četvrta malo ispod oka, na gornjem delu obraza.

Naravno, ne zaboravite da dobro izblendate, kako bi se hajlajter stopio sa ostatkom šminke i voila! Primetićete da vas svetlo "prati" kako pomerate lice, čime je niste "zaključali" samo na jagodice, a ovakva tehnika postavljanja hajlajtera ujedno čini da vizuelno izgledate mršavije, sa definisanim crtama.

hajlater je potrebno postaviti na 4 tačke.
Instagram 

Naravno, uz ovo možete dodati i hajlajter po sredini nosa ili iznad usana, ali ćete delovati profesionalnije našminkani što je, verujemo i cilj mnogima.