Šiške su uvek in, samo u različitim varijantama. Tokom godina rasla je popularnost mikro i Birkin šiški, ali poslednjih nekoliko sezona it devojke prigrlile su drape šiške kako bi uokvirile svoja lica i dodale si dozu chica.

Pre su se trendovi menjali nakon nekoliko godina, ali zahvaljujući društvenim mrežama, nove se frizure pojavljuju brzinom koju je gotovo nemoguće uhvatiti. Srećom, kod Francuskinja uvek pronalazimo večne trendove, a ovog puta to su tzv. baby zavesa šiške.

Zavesa šiške u trendu su već nekoliko godina jer lepo uokviruju lice i puno ih je lakše oblikovati od drugih šiški. Njihov uvijeni oblik daje volumen kosi koja se inače može činiti beživotnom, dok shaggy izgled daje instant cool efekt.

Međutim, kao i kod svake frizure, uvek postoje neki nedostaci. Najveća zamerka je njihova dužina zbog koje prebrzo izrastu pa su zato baby šiške, njihova kraća verzija, idealan oblik.

Ova frizura i dalje ima uvijeni oblik s razdeljkom na sredini, ali umesto da se spušta na jagodice, baby zavesa šiške padaju negde između iznad vrha obrva i gornjih trepavica. Kraća dužina dodaje malo oštrine, nalik pin-up estetici iz 70-ih, ali zadržava laskavi oblik.

Kao i sa svim šiškama, sve je u rezu. Mala napomena - baby zavesa šiške moraju da budu guste kako bi ostale na mjestu tijekom dana, piše Byrdie. Umjesto dodavanja teksture sa slojevima, šišanje kose kosim rezom održat će smjer u kojem inače padaju pramenovi. Dodavanjem gustoće kraćim pramenovima ispod dužih slojeva, šiške ostaju pune i lepršave, čak i kada su kratke.

Možete dodati kraće pramenove kako biste stopili šiške s ostatkom kose, a ako imate kovrčavu kosu trebalo bi je oblikovati i rezati tako da kovrče prirodno padaju oko lica.