U specijalno kreiranom prostoru Eucerin®Sun kluba na splavu na Savi, Eucerin Srbija okupio je veliki broj influensera i predstavnika medija i predstavio im svoje preparate za zaštitu kože od sunca koji nude više od UV zaštite. 

“U periodima intezivnog izlaganja suncu koži je potrebna visoka UV zaštita koja kombinuje UVA/UVB filtere širokog spektra, ali i zaštitu od vidljive svetlost visoke energije, poznate pod skraćenicom HEVIS (High Energy Visible Light). Ova svetlost, koja se naziva i plava, utiče na nastanak slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres. Posledica ovog dejstva je razgradnja kolagena i elastina, što dovodi do bržeg starenja kože tzv. fotostarenja, pojave hiperpigmentacija i alergija na sunce,” objasnila je direktorka Eucerin Srbija, Biljana Vukićević.

Eucerin® preparati za zaštitu od sunca zato su formulisani tako da pružaju više od UV zaštite. Pored visokoefikasnih UV filtera, Eucerin preparati za zaštitu od sunca pružaju i bilošku zaštitu zahvaljujući sastojku likokalkon A, koji neutrališe slobodne radikale nastale pod uticajem UV i plave svetlosti i gliciretinskoj kiselini, koja pruža podršku prirodnim mehanizmima obnove DNK ćelija kože.

“Zbog toga možemo da sa sigurnošću kažemo da preparati iz naše linije za zaštitu kože od sunca nude superiornu zaštitu od negativnih efekata sunčevog zračenja”, rekla je Vukićević i naglasila da je Eucerin®, prateći potrebe potrošača, godinama radio na unapređenju formulacija preparata za zaštitu od sunca, kako bi bili prijatni za upotrebu.

Biljana Vukicevic i Marija Radosavljevic, Eucerin Srbija.JPG
Promo 

“Istraživanja su pokazala da čak i osobe koje su svesne važnosti nanošenja preparata za zaštitu od sunca izbegavaju ovu rutinu jer kreme i losioni za zaštitu od sunca ostavljaju trag na koži i odeći i teško se razmazuju. Eucerin® preperati formulisani su tako da se lako nanose, koža ih brzo upija i ne ostavljaju neželjeni trag. Time dopinosimo njihovoj redovnoj upotrebi, koja je, pored drugih pravila odgovornog ponašanja na suncu, veoma važna za lepotu, mladalački izgled, ali pre svega za zdravlje kože,” zaključila je Vukićević.

Upravo u cilju promovisanja zaštite zdravlja kože, ali i celog organizma, od efekata sunčevog zračenja koji za posledicu mogu imati i rak kože, Eucerin Srbija poslednjih skoro 10 godina organizuje društveno odgovornu kampanju “Pregled za sve”.

Eucerin Sun Club 1.JPG
Promo 

Tokom ove kampanje, 170 dermatoloških ordinacija u 49 gradova Srbije opremljeno je dermoskopima koji omogućavaju precizniji uvid u promene na koži, a za 90% dermatovenerologa iz državnih ustanova i privatne prakse širom Srbije organizovane su besplatne edukacije iz oblasti dermoskopije. Takođe, preko pet hiljada građana Srbije imalo je priliku da besplatno pregleda svoju kožu tokom javnih pregleda koje je do sada organizovao Eucerin Srbija.

“Zahvaljujući ovim aktivnostima, koje su uključivale i informisanje javnosti o odgovornom ponašanju na suncu, veliki broj ljudi postao je svestan koliko je to važno. Posebno nam je značajno što smo u okviru ove kampanje organizovali niz edukacija za najmlađe i one koji rade s njima i osmislili aplikaciju koja na prilagođen način decu uči pravilima i važnosti odgovornog ponašanja na suncu,” objasnila je Marija Radosavljević iz Eucerin Srbija. 

Eucerin Sun Club 2.JPG
Promo 

Radosavljević je najavila da će 13. i 14.jula na Adi Ciganliji biti održani besplatni deromoskopski pregledi kože za sve zainteresovane i pozvala prisutne da o tome obaveste što više građana.

U drugom delu događaja u Eucerin®Sun klubu, influenseri i predstavnici medija uživali su u prilici da plove Savom i nauče osnove jedriličarstva.

Eucerin Sun Club 6.JPG
Promo