Osetljivi delovi tela kao što su lice, glava, vrat, posebno su izloženi štetnim uticajima sunca. Da bismo sačuvali kožu od opekotina, fleka i prevremenog starenja, važno je pravilno nanositi kremu za sunčanje svakodnevno, bez obzira na godišnje doba. Evo pet najčešćih grešaka koje treba da izbegavate.

Greška 1: Nanosite kremu samo jednom

Naneti malo kreme za sunčanje ujutru i misliti da ste zaštićeni nije dovoljno. Da biste bili sigurni, koristite kremu sa zaštitnim faktorom SPF 50+ i redovno je nanosite svaka dva sata, posebno ako ste dugo napolju. 

Greška 2: Zanemarujete zaštitu ruku

Ruke, zajedno sa licem i vratom, najviše su izložene suncu. Kako biste sprečili pojavu fleka, bora i gubitka čvrstoće kože, redovno nanosite bogati sloj kreme sa visokim SPF faktorom. 

Greška 3: Plašite se preteranog sjaja na licu

Čak i ako imate masnu kožu, nanošenje kreme za sunčanje je neophodno. Da biste izbegli neželjeni sjaj, birajte lagane teksture koje su posebno formulirane za masnu kožu sklonu aknama, kao što su osvežavajući gelovi koji ujedno i hidriraju.

Saveti za korišćenje kreme za sunčanje
Massimo Dutti via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Greška 4: Ne koristite odgovarajuću kremu

Suva i osetljiva koža takođe zahteva posebnu negu. Da biste izbegli isušivanje, birajte kreme sa SPF 50+ koje sadrže hidratantne sastojke poput aloje vere i vitamina E. Ovo će koži pružiti prijatan osećaj i dugotrajnu hidrataciju tokom celog dana.

Greška 5: Koristite i dodatne aksesoare

Izbegavajte dugo izlaganje suncu, a pored redovnog nanošenja SPF-a, ne zaboravite dodatnu opremu poput šešira, naočara i marama, posebno u kritičnim satima od 11h do 16h.

 Izvor: ELLE/T.Đ.